• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac veliki favorit u finalu Kupa Srpske protiv Laktaša: Da vratimo trofej u Banjaluku poslije 11 godina!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Banjalučki Borac i Laktaši Admiralbet u srijedu od 18 časova na Gradskom stadionu odigraće finale jubilarnog 30. Kupa Republike Srpske "Dr Milan Jelić".

 Kup RS (finale): Borac - Laktaši, najava 30. izdanja Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Banjalučani su nesumnjivo favoriti za osvajanje trofeja, koji im je izmicao punih 11 godina, dok se iznenađenju nadaju i u ovogodišnjem novajliji u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske.

"Nakon što smo osvojili drugo mjesto u prvenstvu i ostvarili ambicije kluba, pred nama je finale Kupa RS. Nakon dugo vremena imamo priliku da osvojimo ovaj trofej i to bi nam puno značilo. Bićemo motivisani sigurno, igrao sam u Kupu RS, bio i trener Kozare u ovom takmičenju u finalu i evo sada ponovo imam priliku", rekao je trener crveno-plavih Vinko Marinović.

Prema njegovim riječima, izuzetno mu je drago što će protivnik u finalu biti ekipa gdje je nastupao u poznoj fazi svoje igračke karijere.

"Iz Laktaša nosim lijepe uspomene, odigrali su dobru cijelu sezonu i u prvenstvu i u Kupu RS, pogotovo protiv Krupe pa nas sigurno očekuje teška utakmica. Mi smo dosta teško stigli do finala, svi protivnici su protiv nas izuzetno motivisani, a tako će biti i sutra. Mi ćemo se postaviti tako da odigramo najbolje i osvojimo trofej, koji nam mnogo znači. Bez obzira što smo mi favoriti, u pitanju je finale, protivnik je motivisan, ali što se nas tiče, želimo da poslije 11 godina osvojimo Kup RS i na najljepši mogući način završimo sezonu", rekao je Marinović, koji u finalu neće moći da računa na igrače koji su nastupali za druge timove u ovom takmičenju (Sergej Dojčinović, Marko Kujundžić i Filip Račić), kao i na povrijeđene (Alen Jurilj, janez Pišek i Ivan Lagundžić).

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Kapiten Borca Aleksandar Subić takođe je pohvalio sutrašnjeg protivnika, ali nema dilemu šta je cilj banjalučke ekipe u sutrašnjoj utakmici.

"Laktaši su prijatno iznenađenje u m:tel Prvoj ligi RS, sjajno su vođeni, imaju dosta kvalitetnih igrača koji su nekad bili članovi našeg kluba i biće izuzetno motivisani. Što se nas tiče, moramo biti maksimalno angažovani i da vratimo Kup RS nakon 11 godina", istakao je Subić.

Šef struke laktaške ekipe Miljan Bajić prezadovoljan je što će njegov tim igrati u finalu.

"Očekujem jednu interesantnu utakmicu, svi znamo da je Borac favorit, od toga ne bježimo. Mi kao klub u tom finalu možemo samo da dobijemo i nemamo šta da izgubimo. Pritiska nema, radimo na tome cijelu sedmicu jer dosta je igrača prošlo kroz Borčevu školu, znaju šta ih očekuje. Borac je veliki favorit, ali pokušaćemo da se suprotstavimo i organizovanom igrom dođemo do trofeja. Moj tim čine 70 posto igrača koji su igrali u crveno-plavima i to im je sigurno dodatni motiv i prilika da igraju na našem najvećem stadionu protiv naše najbolje ekipe", istakao je Bajić i dodao da neće moći računati na Vanju Kneževića, Vasilija Jotića, Sergeja Govedaricu i Radeta Džombića, koji su takođe u Kupu RS igrali za druge timove.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Mihajlo Amidžić, kapiten Laktaša, smatra da bi pehar u Kupu RS bio kruna cijele sezone.

"Ovo su za nas najbitnijih 90 minuta u sezoni, osvojeni trofej u Kupu RS bio bi kruna našeg rada i uloženog truda tokom ove sezone. Isto tako, znamo protiv koga igramo, najvećeg kluba u RS i imamo ogroman respekt prema Borcu. Ipak, želimo da se vjerujemo, daćemo sve od sebe i nadamo se najboljem", podvukao je Amidžić.

Podsjetimo, Borac se trijumfom u dvomeču nad Zvijezdom 09 u finalu Kupa Republike Srpske našao prvi put nakon deset godina, dok su Laktaši, koji su iz daljeg takmičenja eliminisali branioca trofeja Krupu, prvi put stekli pravo nastupa u finalnom duelu.

Inače, prije seniorskog, odigraće se i finale Omladinskog kupa Republike Srpske (15.00), u kojem se sastaju Borac i dobojska Sloga Meridian.

OSVAJAČI KUPA RS "DR MILAN JELIĆ":

1993/94 Kozara (Gradiška)
1994/95 Borac (Banjaluka)
1995/96 Borac (Banjaluka)
1996/97 Sloga (Trn)
1997/98 Rudar (Ugljevik)
1998/99 Rudar (Ugljevik)
1999/00 Kozara (Gradiška)
2000/01 Kozara (Gradiška)
2001/02 Leotar (Trebinje)
2002/03 Jedinstvo (Brčko)
2003/04 Leotar (Trebinje)
2004/05 Jedinstvo (Brčko)
2005/06 Slavija (Istočno Sarajevo)
2006/07 Modriča Maxima
2007/08 Slavija (Istočno Sarajevo)
2008/09 Borac (Banjaluka)
2009/10 Radnik (Bijeljina)
2010/11 Borac (Banjaluka)
2011/12 Borac (Banjaluka)
2012/13 Radnik (Bijeljina)
2013/14 Radnik (Bijeljina)
2014/15 Rudar Prijedor
2015/16 Radnik (Bijeljina)
2016/17 Radnik (Bijeljina)
2017/18 Radnik (Bijeljina)
2018/19 Radnik (Bijeljina)
2019/20 sezona prekinuta zbog korona virusa
2020/21 Leotar (Trebinje)
2021/22 Krupa
2022/23 Borac ili Laktaši?

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

xxx

Čuj trojica povrijeđenih?Pa zapitaj se gdje ti se igrači lijece. I ko ih lijeci u klubu?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC