• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener pionira Borca za MONDO nakon osvojene titule: Presrećan sam, ali sve zasluge idu djeci!

Autor Dragan Šutvić

Milan Ozren poveo je pionire Borca do titule u Premijer ligi BiH.

 trener pionira borca milan ozren nakon titule  Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Titula u pionirskoj Premijer ligi BiH dolazi u Banjaluku!

Crveno-plavi su u posljednjem kolu Elitne lige trijumfovali u Mostaru nad Zrinjskim rezultatom 1:4 i zadržali tri boda prednosti ispred Sarajeva, koje je u ovoj rundi upisalo pobjedu nad Širokim Brijegom (5:1).

"Sezona je završena u najboljem redu i na najbolji mogući način. Sa trijumfom u Mostaru rezultatom 4:1 zaključili smo taj veliki niz od 25 pobjeda, pet remija i samo dva poraza za cijelo takmičenje u Premijer ligi BiH. Jedan veliki uspjeh za djecu koja su ostvarila to i naravno za klub, gdje se već naziru obrisi dobre omladinske škole. Nazire se taj rad koji će u potpunosti doći do izražaja u određenom periodu. Ja sam kao trener presrećan, ovo je i moj uspjeh, ali sve zasluge idu djeci", rekao je trener Borčevih pionira Milan Ozren za MONDO.

Ispostavilo se na kraju da je za titulu ključan bio prethodni vikend.

"Imali smo derbi u pretposljednjem kolu sa Sarajevom, pred koji smo i mi i oni imali po 72 boda. Jedina dva poraza smo upisali upravo od Sarajeva, tako da je taj derbi generalno odlučio put za prvo mjesto. Dobili smo 2:1, otišli u Mostar i ovjerili titulu i zasluženo osvojili trofej."

U posljednjih godinu dana svjedoci smo velikih uspjeha klupske omladinske škole.

Juniorska selekcija je 2022. godine osvojila titulu i zaigrala u kvalifikacijama za omladinsku Ligu šampiona, potom je sadašnja generacija juniora osvojila premijerno izdanje Kupa RS, a samo par dana kasnije stigla je i pionirska titula.

"Omladinska škola Borca u trenutnom stanju ide prema gore. Ljudi koji su u klubu i koji su došli prije ovoga prepoznali su da je škola budućnost fudbala u BiH i smatram da nam daju ogromnu podršku. Nadam se da ćemo u budućnosti imati još bolje uslove da bi se nastavili ti sjajni rezultati, nakon juniorske titule i igranja u Ligi šampiona, a evo sada i pionirske koja predstavlja ulaz u neki ozbiljniji fudbal. Nadam se da će u budućnosti i kadeti ostvariti jedan dobar rezultat i u dogledno vrijeme biti prvaci. Na tome se radi, dovode se kvalitetna djeca i to je neki ispravan put", zaključio je Ozren.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC