• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bolnica u Rimu će nositi ime po slavnom srpskom fudbaleru i treneru Siniši Mihajloviću!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Siniša Mihajlović" zvaće se jedna bolnica u Rimu! Sjajan gest Lacija, Bolonje i Italije!

 Bolnica u Rimu nazvana po Siniši Mihajloviću Izvor: Profimedia

Jedna bolnica u Rimu je upravo nazvana po Siniši Mihajloviću, otkrili su čelnici Lacija. Delegacija kluba u kome je Srbin ostavio veliki trag bila je dio ceremonije imenovanja bolnice u Rimu po velikom Siniši. Velika je simbolika što će bolnica "Siniša Mihajlović" biti glavno sedište ADMO-a, italijanske organizacije donatora koštane srži. 

Tokom ceremonije otvaranja orkestar karabinjera je odsvirao himnu, a tu su prisustvovali i bitni zvaničnici vlae poput Kjare Kolosimo, predsjednice parlemtanog odbora za borbu protiv mafije. "Počastvovana sam što učestvujem u događaju ovako bitnom za društvo u kome dajemo počast takvoj ljudskoj i sportskoj veličini poput Siniše Mihajlovića", rekla je ona, a senatorka Elisa Piro se takođe obratila okupljenima. 

Predsjednica ADMo-a Rita Malavolta se zahvalila Laciju i Bolonji koji su svojim novcem pomogli otvaranje ove bolnice, ali takođe su doprinijeli da mladi ljudi budu svjesni koliko je doniranje koštane srži bitno za spasavanje života. Ministar zdravlja Oracio Skilaći je takođe pričao o srpskom velikanu. "Moramo da gajimo velike pouke Siniše Mihajlovića koje nas uče srčanosti i odlučnosti", rekao je on.

Na ovom događaju prisustvovala je i supruga preminulog srpskog fudbalera i trenera Arijana Mihajlović. Ona je bila posebno dirnuta svim što se dešava. "Želim da zahvalim svima koji učestvuju u ovom velikom i bitnom danu, pogotovo Laciju koji nikada ne propušta da nam pokaže koliko nas cijeni. Takođe želim da se zahvalim donorima koji su Siniši omogućili da poživi još tri godine", navela je ona.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC