• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dejo i Miha nudili marke, a Miša vikao "NE, NE, NE!" Volio Partizan više nego devize - Tumbas NIKAD za Zvezdu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Čuveni navijač Partizana odbio je sve napade dvojice legendarnih fudbalera na okupljanju nacionalnog tima.

 Siniša Mihajlović i Dejan Savićević nudili devize Miši Tumbasu da navija za Crvenu zvezdu Izvor: MN PRESS

Prije samo nekoliko dana - 5. aprila - navršilo se tri godine od smrti Miše Tumbasa, legednarnog navijača Partizana. Omiljeni lik sa tribine svim navijačima crno-bijelih bio je bezuslovno uz tim iz Humske, koji god da je sport u pitanju i kakva god da je situacija na tabeli u tom trenutku. To mu je donijelo kultni status među fanovima Partizana, a njega se sjajnom anegdotom u Partizanovom podkastu prisjetio fotograf Miroslav Todorović.

Bilo je to davno - dok su reprezentativci one zemlje bili Siniša Mihajlović i Dejan Savićević. Njih dvojica su imali plan da "kupe " Mišu i ubijede ga da navija za Crvenu zvezdu, ali se legendarni Tumbas nije dao. Uspio je da odbije sve "napade" dvojice kultnih fudbalera, a nekadašnjim asovima Zvezde u pregovorima nisu pomogle ni njemačke marke kojima su željeli da završe posao.

"Okupila se tada moćna reprezentacija Jugoslavije, tu su bile vedete tog vremena: Mijatović, Kralj, Savićević, Mihajlović, Jokanović. Miša se pojavio niotkuda, uz svoje partizanovce. Međutim, prilaze mu Savićević, i, nažalost pokojni, Mihajlović i nude mu devize, koje je on najviše volio. I nudi mu Siniša sto maraka da navija za Zvezdu. 'Ne, neću', kaže Miša. Savićević dodaje još sto, dvjesta. Pa se tu licitiralo, trista... 'Ne, ne, ne', Miša, naravno, nije pristao nikada da viče protiv Partizana. Huškali su ga, ali naš Miša se nije dao i ostao vjeran Partizanu", ispričao je Todorović.

Pogledajte njegovo gostovanje:

Čuveni fotograf crno-bijelih.
Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd

Tokom decenija i decenija navijanja za Partizan, Tumbas je stekao nevjerovatnu popularnost među navijačima. Obožavao je susrete sa poznatim sportistima koji su nosili crno-bijeli dres, nerijetko su mu oni i finansijski pomagali, a brojni suveniri poput dresova ili drugih dijelova opreme završili su u njegovim rukama.

Koliko su ga voljeli navijači pokazuje radna akcija tokom koje mu je sređena kuća u Bariču. Fudbalski klub Partizan snosio je troškove Mišine sahrane.

Prisjetite se Miše Tumbasa, legende Partizanovih tribina:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC