• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Čuo sam da će Zvezda biti domaćin u dva grada, pametno!" Vučić o novim stadionima: I Partizan mora da rekonstruiše!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crveno-bijeli bi mogli da budu domaćini na dvije različite lokacije u zemlji, a i Partizan će krenuti van Beograda!

 Aleksandar Vučić o izgradnji novih stadiona u Srbiji Izvor: printscreen/rts

Srpski fudbal će uskoro biti bogatiji za tri velelepna stadiona, a mogli bismo Superligu da gledamo u Loznici, Zaječaru ili Leskovcu. O tome je tokom gostovanja na RTS - kada se dotakao i košarkaških timova Zvezde i Partizana - govorio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Tema razgovora bili su stadioni u izgradnji, ali i "Nacionalni stadion", koji bi u budućnosti trebalo da posluži kao dom fudbalske reprezentacije Srbije!

Aleksandar Vučić je tokom ovog gostovanja otkrio kakav stadion niče u Leskovcu, ali i naveo da će na otvaranju tog zdanja koje bi trebalo da bude ključno za razvoj sporta na jugu Srbije prisutan biti i prvi čovjek UEFA, Slovenac Aleksandar Čeferin.

"Stadion u Leskovcu zadovoljava sve UEFA kriterijume, sve. Apsolutno sve. Da li je 'C plus', ne znam. Sa nama će doći i Čeferin da otvori. On je Bog u UEFA i dolazi. Raduje se otvaranju stadiona, zna šta znači fudbalska infrastruktura kao što je i Mađarska gradila, to je velika stvar. Posebno gradimo u manje razvijenim opštinama, a uskoro kreće i izgradnja Nacionalnog stadiona u Beogradu", rekao je predsjednik Srbije. 

Blizu završetka su i radovi u Zaječaru, odnosno Loznici, pa iako ti gradovi trenutno nemaju klubove koji su blizu Superlige elitni rang srpskog fudbala mogli bismo da vidimo na njima. Kako ističe predsjednik Srbije Crvena zvezda i Partizan moraju da razmišljaju o stadionima na kojima će igrati dok njihovi budu pod rekonstrukcijom!

"Stadion u Zaječaru izgleda kao Alijanc arena. Timok i Dubočica nisu jaki? Ma nemojte, da li neko treba mafijaški da bira tamo gdje su fudbalski jaki? Treba da biramo sredine, a klubovi će da se pojave, igraće i reprezentacija. A, gdje će da igraju Zvezda i Partizan kad krenu da rade svoje užasne stadione. Čuo sam prijedlog za koji mislim da je pametan, da Zvezda razmišlja da igra pola u Leskovcu, pola u Loznici, jer ima najveće bazu - u zapadnom dijelu Srbije i zbog Republike Srpske, a u drugom dijelu zbog juga, gdje ima ubjedljivo najveću bazu", rekao je Vučić.

Što se tiče četvrtog stadiona u nizu, njegova gradnja još nije počela, ali se očekuje da on bude najspektakularniji od svih! Dom fudbalske reprezentacije Srbije za budućnost biće izgrađen u okolini Beograda, a navijačima će ličiti na dom Bajerna iz Minhena. "Naš Nacionalni stadion biće na mnogo boljem mjestu nego što je Alijanc arena u Minhenu, biće to na novom centru grada i biće to ljepotica". Pogledajte stadion u Loznici:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC