• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velež poslije dvije i po decenije ponovo u Prvoj ligi RS: Nevesinjci sigurni u baražu, Drina ispala

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Zvornička Drina od naredne sezone nastupaće u drugoligaškom društvu, dok će Velež iz Nevesinja prvi put od 1997. godine biti član elitnog ranga fudbala Republike Srpske.

 FK Velež Nevesinje Izvor: Promo/FK Velež Nevesinje

Nevesinjski Velež novi je član m:tel Prve lige Republike Srpske.

Nevesinjci su bili sigurni u dvomeču baraža za popunu prvoligaškog društva. Nakon 3:0 u gostima protiv Drine u Zvorniku, pred svojim navijačima ponovo su bili bolji i slavili 1:0 (0:0), te tako osigurali povratak među prvoligaše.

Jedini gol na meču na Gradskom stadionu u Nevesinju postigao je Srđan Drašković, koji je obradovao domaće navijače i potvrdio plasman svog kluba u viši rang.

VELEŽ - DRINA 1:0 (0:0)
/Drašković 65/

U sezoni 1996/97. fudbaleri Veleža ušli su kao šampioni Druge lige RS, grupa Srpsko Sarajevo, ali su samo nakon jedne takmičarske godine ponovo morali u niži rang. Od tada nisu nastupali u prvoligaškom društvu, a sada se, poslije više od dvije i po decenije, vraćaju u elitni rang fudbala Republike Srpske.

Podsjetimo, Sloboda iz Novog Grada nije dobila licencu za nastup m:tel Prvoj ligi RS, pa je donesena odluka da se otkaže baraž meč između Alfa Modriče i banjalučkog BSK-a. Banjalučani i Modričani obezbijedili su status prvoligaša, dok je na istoku Srpske ipak odigrano doigravanje za popunu najvišeg ranga u Republici Srpskoj. Iako su Zvorničani protestovali zbog ovakve odluke Fudbalskog saveza Republike Srpske, ipak su odigrali baraž, u kojem su doživjeli dva ubjedljiva poraza.

Ali, uprkos činjenici da su završena sva prvenstva, i dalje nije poznat konačan spisak učesnika m:tel Prve lige RS za sezonu 2023/24. Iz m:tel Premijer lige BiH ispao je Leotar, ali se još čeka odluka da li će Trebinjci dogodine nastupati u nižem rangu. Takođe, bez licence za bh. elitu ostala je Krupa, te je neizvjesno u kojem rangu će oni nastupati dogodine. Ostaje da se vidi da li bi do premijerligaškog ranga mogla Zvijezda 09, koja je završila na drugom mjestu m:tel Prve lige RS, pa tim iz Etno-sela Stanišići takođe čeka svoju šansu za promociju u najviši rang.

Za sada, sigurni članovi prvoligaškog karavana su: Laktaši, Slavija (Istočno Sarajevo), Rudar Prijedor, Radnik (Bijeljina), Sutjeska (Foča), Kozara (Gradiška), Željezničar (Banjaluka), Ljubić (Prnjavor), Famos (Istočna Ilidža), Sloboda (Mrkonjić Grad), Omarska, Alfa Modriča, kao i doskorašnji drugoligaši Romanija (Pale), Borac (Kozarska Dubica), BSK (Banjaluka), te već pomenuti Velež.

VELEŽ: Zurović, Gutić, Popović, Petković, G. Prodanović, Kljakić, Repović (91. Vukosav), Drašković, Radović, S. Prodanović, Šarenac (89. Jeremić). Trener: Mijat Mišeljić.

DRINA: Ružić, Denkovski, Andrić, Kojić, Sušić, Vasić, Perić, Stanišić (79. Gavrić), Hidić (55. Gajić), Kovačević, Novak /79. Kajtazović). Trener: Miodrag Jevtić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC