• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Faruk Hadžibegić nakon poraza "zmajeva" u Lisabonu: Možda bi na kraju rezultat 2:1 bio najrealniji...

Autor Dragan Šutvić

Strateg bh. tima oglasio se nakon duela u Lisabonu.

 portugal bih izjava faruka hadžibegića Izvor: EPA/Manuel De Almeida

Reprezentacija BiH nije uspjela da iznenadi Portugal u Lisabonu.

"Zmajevi" su doživjeli ubjedljiv poraz (3:0) na gostovanju prvom favoritu kvalifikacione grupe za EURO 2024, a u razgovoru za BHT1 nakon meča, selektor Faruk Hadžibegić je, prije svega, čestitao rivalu na, kako kaže, zasluženoj pobjedi.

"Oni su jedna jako kvalitetna ekipa koja je kaznila naše greške individualnim kvalitetima i iskustvu. Imali smo prilika da damo gol, u prvom poluvremenu Džeko, u drugom Hamulić. Možda bi na kraju rezultat 2:1 bio najobjektivniji. Naša mlada ekipa ima puno talenta i potrebne su nam ovakve utakmice. Porazi su teški, teško ih je i živjeti, pogotovo nama trenerima. Međutim, iz ove kože se ne može u drugu, nama ostaje borba već od utorka i do kraja kvalifikacija", rekao je strateg bh. tima, istakavši fizički pad njegove ekipe koji je bio evidentan.

"Ekipa mi je dala utisak da hoće i može, ali mislim da smo u drugom poluvremenu totalno pali na tom planu, tako da je bilo teško reagovati."

U ovom meču, u dresu bh. tima debitovala su tri igrača – Adrian Leon Barišić, koji je bio starter, Said Hamulić i Dal Varešanović.

"Pet izmjena sam završio zbog pet povreda, svi su tražili da izađu, tako da sam ih iskoristio da makar ozvaničimo te naše mlade igrače poput Hamulića i Barišića koji treba da se potvrde kao naši reprezentativci. Žao mi je što nisam imao priliku da mijenjam iz nekog drugog razloga, a ne zbog povreda i umora, ali to je naša stvarnost i to ćemo popraviti sigurno", istakao je Hadžibegić.

Bh. timu u prilog ne ide ni trijumf Slovačke na gostovanju Islandu (1:2), pa Slovaci na drugoj poziciji nakon tri kola imaju četiri boda više od "zmajeva", uz trijumf u prvom međusobnom duelu (2:0).

"Čim izgubiš utakmicu, ništa ti ne ide u korist. Na nama je da se što bolje i što prije oporavimo, da što bolje reagujemo u utorak, do kraja kvalifikacija ima dovoljno vremena", zaključio je Hadžibegić razgovor za BHT1.



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC