• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vodio sam se isključivo srcem!" Hadžibegić se oprostio od BiH: Novi selektor će naslijediti homogen i posložen tim!

Autor Dragan Šutvić

Sada već bivši selektor se oglasio nakon rastanka sa FS BiH i "zmajevima".

 faruk hadžibegić Izvor: Promo/Fudbalski savez BiH

Faruk Hadžibegić više nije selektor fudbalske reprezentacije BiH.

Sa njim je FS BiH sporazumno raskinuo ugovor, potvrdivši to na zvaničnom sajtu, a tokom dana se, preko društvenih mreža, oglasio i sada već bivši strateg bh. tima, čiju objavu prenosimo u cjelosti.

"Sada, kada je i zvanično da u budućnosti neću više sjediti na klupi reprezentacije BiH, želim se zahvaliti svima, a posebno FSBiH, na ukazanom povjerenju.

Žao mi je što nismo uspjeli napraviti dobar rezultat, koji bi nam otvorio vrata Eura, ali uprkos lošem otvaranju kvalifikacija, šanse definitivno postoje.

Zahvaljujem se i stručnom štabu, svim članovima stafa, svim uposlenicima saveza, koji su mi sve vrijeme bili na raspolaganju, a posebno igračima, s kojim sam za kratko vrijeme stvorio izuzetno profesionalan, a istovremeno i porodičan odnos.

Odmah po završetku utakmice (protiv Luksemburga, op.a.) sam pred svim novinarima i javnošću preuzeo odgovornost za poraz i nikada nisam ni pomislio okriviti igrače, kako su pojedini mediji prenijeli. Definitivno su neke od mojih izjava izvučene iz konteksta, pa želim i ovom prilikom pojasniti da su igrači, koji su igrali za BiH u ovom momentu, najbolje što mi imamo.

Izvor: Promo/FS BiH

Novi selektor će naslijediti jedan homogen i posložen tim, sa nekoliko novih imena, te mu želim sreću u nastavku kvalifikacija i u baražu, koji nas očekuje.

Kada sam donosio odluku o tome da li ću prihvatiti posao selektora, vodio sam se isključivo srcem, a tako sam i radio. Isključivo srcem i zbog ljubavi prema svojoj domovini.

Zbog ljubavi prema BiH dogovorili smo i sporazumni raskid saradnje, te je BiH dobila jos jednog vatrenog navijača.

Jos jednom, na kraju, zahvaljujem se na svakom vidu podrške, za vrijeme mog mandata, a nasljedniku želim da MOJU BiH odvede na još jedno veliko takmičenje, jer ovi momci i naši navijači to itekako zaslužuju!", napisao je Faruk Hadžibegić, čiji je drugi mandat na klupi bh. tima trajao nešto kraće od šest mjeseci.

Na mjesto selektora nekadašnji reprezentativac Jugoslavije postavljen je 4. januara, a ekipom je komandovao na četiri utakmice u okviru kvalifikacija za EURO 2024.

Nije se proslavio, s obzirom na to da je ekipa od mogućih 12 osvojila samo tri boda, pa šest kola prije kraja takmičenja za drugim mjestom, koje sigurno vodi na prvenstvo Evrope, kasni sedam bodova.

Novi selektor na klupi bh. tima debitovaće u septembru, kada će BiH u okviru kvalifikacija za prvenstvo Evrope ugostiti Lihtenštajn (8.9.) i gostovati Islandu (11.9).

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC