• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sjećam se bombardovanja, sirena..." Najbolja srpska fudbalerka igrala sa Mitrom, pa otvorila dušu Amerikancima!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Najbolja srpska fudbalerka Jelena Čanković danas nastupa za Čelsi, a prošla je veliki put do "Stamford bridža".

 Jelena Čanković o NATO bombardovanju Srbije Izvor: Profimedia/Natalie Mincher/SPP

Srpska fudbalerka Jelena Čanković dobila je nagradu Fudbalskog saveza Srbije (FSS) "Zlatna lopta" za najbolju igračicu 2021. godine, a nedugo potom napravila je i transfer karijere pošto danas sa uspjehom nastupa za Čelsi, jedan od najboljih ženskih fudbalskih klubova svijeta. 

Vezistkinja iz Batajnice je prethodne sezone odigrala 22 utakmice za "plave" i postigla je četiri gola i samim tim je privukla pažnju svjetskih medija, pa je u intervjuu za "Atletik" otkrila nešto više od sebi.

"Kada sam imala samo četiri godine, počelo je bombardovanje. Sjećam se sirena koje su odzvanjale i zbog toga nisam mogla da se igram, što me je nerviralo", kazala je Čankovićeva američkom mediju povodom NATO bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine, samo četiri godine poslije njenog rođenja u Batajnici:

"Mnogo toga se dešavalo u mojoj zemlji. Za moje roditelje i ljude njihovih godina - to nije bio najljepši period. Ja sam imala na kraju lijepo djetinjstvo pošto sam uz sebe imala roditelje koji su toliko toga učinili za mene."

Otkrila je da je fudbalsku loptu počela da šutira sa samo dvije godine, a otac Željko ju je ohrabrio da ne odustaje, pa je u međuvremenu počela da pimpluje loptu i na sportskim takmičenjima. Nije željela da bude "klovn", kako piše Atletik, nego je željela da igra pravi fudbal - i to protiv dječaka, pa čak i protiv Aleksandra Mitrovića i Saše Lukića, sadašnjih igrača Fulama, kao i protiv Jovane Damjanović (Bajern MInhen).

Znala je da će otići u inostranstvo i zato nije mnogo razmišljala kada je stigao poziv Barselone, čija je članica postala sa samo 17 godina: "To je bio moj klub iz snova, kada je došla prilika da pređem u Barsu, ništa drugo nije postojalo za mene. Ne želim ni zbog čega jer sam ispunila svoje snove", kazala je Čankovićeva.

U međuvremenu se vratila u Barselonu, igrala za Ferencvaroš, Vekše, Rozengerd i na kraju Čelsi sa kojim ima velike ambicije i vjeruje da će trofeji sigurno doći na "Stamford bridž": 

"Uvijek mi treba vremena da se prilagodim na novi tim, na nove saigračice, da shvatim gdje će biti lopta i kako sve ostale igraju. To su sve male stvari koje zahtijevaju vrijeme, sljedeće sezone će biti mnogo lakše za mene", kazala je Jelena.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC