• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

REAL DOBIO BITKU SA BARSOM ZA NOVOG OZILA! Pukla bomba u španskom fudbalu, 30 miliona za klinca

Real Madrid skuplja talentovane fudbalere za budućnost i ponovo je pobijedio Barselonu.

 Arda Guler novi fudbaler Reala iz Madrida Izvor: Profimedia/Oguz Yeter / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Navikli smo da Real Madrid kupuje "gotove" fudbalere, međutim već nekoliko godina transfer politika okrenuta je ka mladima i zbog pravovremenih dolazaka Vinisijusa, Rodriga i Valverdea, pa i mnogih drugih, danas mogu da se pohvale nevjerovatnim potencijalom koji imaju. I tu ne staju pošto je Real Madrid upravo potvrdio dolazak jednog od najtalentovanijih evropskih igrača i platiće ga 30 miliona evra.

U pitanju je turski vezni fudbaler Arda Guler koji ima samo 18 godina i već je uspio da posvađa Real Madrid i Barselonu. Dva najveća španska kluba "tukla" su se oko Gulera, a na kraju je pobijedio ipak trofejniji i Guler je potpisao šestogodišnji ugovor.

Fenerbahče će dobiti odmah 20 miliona evra, još 10 miliona evra ako ispuni određene igračke klauzule poput broja golova i odigranih utakmica, a istovremeno će turski klub dobiti i 20 odsto novca od Gulerovog idućeg transfera. Prvo se pretpostavljalo da će Fenerbahče dobiti Gulera na jednogodišnju pozajmicu, ali će se mladi fudbaler odmah priključiti prvom timu Reala i očekuje se da sljedeće sezone odmah dobije minutažu.

Guler igra kao centralni ili ofanzivni vezni, snalazi se solidno i na krilu, a porede ga sa Mesutom Ozilom, zemljakom i takođe bivšim igračem Real Madrida. Za kratko vrijeme je skrenuo pažnju na sebe i za 51 nastup u dresu Fenerbahčea ima učinak od devet golova i 12 asistencija, dok je debitovao i za državni tim.

Podsjetimo, u ovom prelaznom roku Real je doveo još Džuda Belingama za 103 miliona evra iz Dortmunda, a stigli su i mladi lijevi bek Fran Garsija iz Rajo Valjekana za pet miliona evra, odnosno pozajmili su iskusnog napadača Hoselua iz Espanjola.

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC