• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miloš Degenek se vraća u Crvenu zvezdu umjesto Strahinje Erakovića?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Crvena zvezda je odlaskom Strahinje Erakovića zaradila 7 miliona evra, a tek jedanaesti dio ove zarade uložiće u njegovu zamjenu.

 Miloš Degenek se vratio u Crvenu zvezdu Izvor: MN PRESS

Nakon dugačkih pregovora i prave drame oko potpisa, Crvena zvezda je prodala Strahinju Erakovića u Zenit iz Sankt Peterburga za čak sedam miliona evra. "Čupa" je tako postao najskuplji defanzivac u istoriji crveno-bijelih, što i nije iznenađenje ako se uzme u obzir da odavno nije "samo bonus", nego jedan od najvažnijih igrača u klubu i jasno je već svima da će to biti ogroman udarac za trenera Baraka Bahara.

Ipak, Crvena zvezda je sklapanjem budžeta i računala na odlazak Erakovića, pošto ipak i dalje najviše novca mora da inkasira od prodaje igrača, tako da su se od ranije bacili na potragu za njegovim nasljednikom. Po svemu sudeći to će biti Miloš Degenek za koga će platiti 600.000 evra, prenosi "Sportski žurnal".

Već nedeljama se priča o povratku Degeneka na "Marakanu" i to po Baharovoj želji. Australijski defanzivac zapao je za oko Baharu još dok je trenirao Makabi iz Haife, a prvobitno se činilo da bi ga u Zvezdi koristio kao desnog beka. Ipak, sudeći po onome što smo vidjeli od Zvezde na pripremama, realnije je da Degenek zauzme mjesto desnog štopera u formaciji sa petoricom defanzivaca u posljednjoj liniji.

Ukoliko bi se transfer ostvario, Degeneku bi to bio treći mandat u Zvezdi. Došao je 2018. godine iz Jokohame i sa crveno-bijelima je kod Vladana Milojevića ušao u Ligu šampiona, da bi već za šest mjeseci napustio klub u transferu vrijednom 3,6 miliona evra. Stigao je potom na pozajmicu idućeg ljeta, pa ostao u Zvezdi do januara 2022. godine. Preselio se u američki Kolambus, a pošto je nedavno postao otac po drugi put - volio bi i da se vrati u Srbiju i čini se da je Zvezda na pragu dogovora sa klubom iz MLS koji ga cijeni oko 600.000 evra.

Štoper iz Knina je za Zvezdu odigrao 132 utakmice do sada i postigao je tri gola, a njegovim dolaskom klub će "uštedjeti" oko 6,4 miliona evra i ne planira se dolazak još nekog defanzivca pored njega.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC