• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uroš pogledao ka loži Marakane, Zvezda mu zapamtila! Ko je novi biser šampiona: Ako smije kao Mesi, mora da bude pravi

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda dogovorila je dolazak Uroša Kabića (19 godina, 183 centimetara) iz Vojvodine i djeluje da je napravila pravi potez. Pogledajte šta on zna.

 ko je uroš kabić novi igrač crvene zvezde  Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Crvena zvezda dogovorila je dolazak Uroša Kabića (19 godina, 183 centimetara) iz Vojvodine i djeluje da je napravila potencijalno veliki posao - na duže staze sigurno, a vidjeće se da li će joj odmah donijeti ono što joj je potrebno. Kabić je đak Vojvodine koji je u Novom Sadu isproban na bar pet pozicija u timu, a u Beogradu je na "Marakani" dao tako lijep gol da su ga u Ljutice Bogdana sigurno dobro zapamtili. Na pravom mjestu je pogodio u pravo vrijeme i na neki način najavio ono će se dogoditi do kraja nedjelje, kada bi trebalo da se preseli na taj isti stadion. Pogledajte taj pogodak:

Pogledajte

00:57
Uroš Kabić
Izvor: Youtube/Arena sport TV
Izvor: Youtube/Arena sport TV

Kabić je sa 19 godina stekao zavidno iskustvo u dresu Vojvodine, odigrao 52 utakmice za "A" tim, dao četiri efektna gola, među kojima je najviše odjeknuo onaj kada je zakucao loptu iza leđa Milana Borjana, udarcem iz prve. Bilo je to početkom februara ove godine, kada je već postajalo sasvim jasno da će na "Karađorđu" teško zadržati mladog reprezentativca Srbije.

Kabić je u Vojvodini najviše pokazao na poziciji desnog krilnog napadača, na kojoj će u Zvezdi stvoriti snažnu konkurenciju Osmanu Bukariju (24), u pet utakmica igrao je i klasičnog napadača (i u toj ulozi dao gol protiv LASK-a u Evropi), počinjao je i po lijevoj strani, kao ofanzivni vezista, a "uskakao" je i na desnu stranu veznog reda. Ukratko, Zvezdin trener Barak Bahar dobija igrača koji je spreman na različite uloge i koji fizički sigurno može da odgovori i najvećim Zvezdinim "atletama".

U Novom Sadu su prethodnih mjeseci najavljivali Kabićev odlazak, prvi čovjek kluba Dragoljub Zbiljić govorio je i pregovorima sa Italijanima i najavljivao potpis, ali je na kraju ipak pružio ruku Zvezdanu Terziću i saradnicima. Kabić će postati još jedan đak Vojvodine koji stiže na "Marakanu", poput Aleksandra Kataija i Mirka Ivanića i nije mala letvica koju će morati da dohvati da bi došao u ravan sa njima.    

U Zvezdu dolazi tokom istorijskog ljeta, prvog bez kvalifikacija za Ligu šampiona, a ono što je do sada pokazao sigurno će zainteresovati navijače crveno-bijelih. Pritalice Vojvodine kupio je prije svega sjajni golom protiv Panevežisa, kada je istrčao kontranapad, poslao loptu preko golmana u mrežu i pokazao da "lale" imaju tinejdžera koji se ne boji da ovako šutira - ni u Evropi.

"Fudbal treniram od svoje pete godine i uvijek sam ga igrao iz ljubavi. Upravo su ti potezi dio moje igre, ne igram fudbal da bih ga odradio već da bih uživao u njemu. Često pokušavam takve i slične poteze, a eto ostvario mi se san da tako nešto uradim na evropskoj utakmici. U glavi znam koliko mogu, koje su moje sposobnosti i mogućnosti", govorio je o tom pogotku u jednom intervjuu. Pogledajte majstorski lob, u Mesijevom stilu. Dao ga je sa 17 i po godina.

Pogledajte

00:16
Vojvodina - Panevežis 1-0
Izvor: Twitter/ Fk Vojvodina
Izvor: Twitter/ Fk Vojvodina

Sada će ovakve golove očekivati i zvezdaši na "Marakani", gdje će Kabić morati da takođe od prvih minuta pokaže šta zna i da zaslužuje mjesto u Baharovom timu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC