• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Treneru Zrinjskog pred Slovan zasmetale priče o "fizičkoj nespremnosti": Jermeni su imali grčeve, a ne naši igrači!

Autor Dragan Šutvić

Krunoslav Rendulić obratio se novinarima pred prvi okršaj sa Slovanom u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

 zrinjski slovan rendulić barišić najava  Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Fudbaleri Zrinjskog će u utorak uveče (21.00) ugostiti Slovan iz Bratislave u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Mostarski tim će tako imati priliku da se kroz dvomeč kvalifikacija za evro-elitu "osveti" Slovacima za bolan poraz u prošlogodišnjem plej-ofu Konferencijske lige, a dan prije prve utakmice "plemići" su saznali da će u slučaju da eliminišu Slovake, u trećoj rundi odmjeriti snage sa boljim iz dva duela Šerifa i Makabija iz Haife.

Stadion "Pod Bijelim brijegom" odavno je rasprodat za ovaj duel. Karte su "planule" samo 40 minuta nakon puštanja u slobodnu prodaju tako da se očekuje "paklena" atmosfera u gradu na Neretvi.

"Slovan je čvrsta, organizovana i disciplinovana ekipa. Slovački tim je bolji od Urartua, koji igra drugačije. Urartu se nadigrava, Slovan je čvrst i traži šansu iz tranzicije. Ne očekuje nas nimalo lak posao, ali i mi posjedujemo kvalitet kojeg smo svjesni i tražićemo pobjedu pred svojom publikom", rekao je trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić u najavi prvog duela sa timom iz Bratislave.

Rendulić nije bio saglasan u ocjeni pojedinih novinara da je njegov tim bio fizički nespreman u duelima sa Jermenima.

"Igrači Urartua su imali problema sa grčevima u produžecima, a ne naši. Mislim da ta priča o našoj fizičkoj nepripremljenosti ne stoji jer u svakoj utakmici imate periode kada dominirate i kada ne dominirate."

Podsjetimo, odluka o putniku u drugo kolo pala je sa bijele tačke, a odlučujući jedanaesterac postigao je defanzivac Hrvoje Barišić, jedan od tragičara penal-lutrije iz prošlosezonskog duela sa Slovacima.

Barišić nije realizovao penal u šestoj seriji, kao ni Matija Malekinušić u sedmoj, pa se nakon velike drame Slovan domogao grupne faze.

"Sjajan je osjećaj kada se pogodi penal, pogotovo nakon onoga što se desilo protiv Slovana prošle godine. Ipak, to je fudbal, biće još pogodaka i promašaja. Slovan je dobra, brza ekipa, ali analizirali smo ih, oduprijećemo se na svoj način. Imaćemo veliku podršku navijača i mislim da možemo do pozitivnog rezultata", optimista je Barišić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC