• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Željezničar - Nefči uživo prenos livestream kvalifikacije 2. kolo Konferencijske lige
 Željezničar - Nefči uživo prenos livestream kvalifikacije 2. kolo Konferencijske lige

Željo se branio, branio, ali nije odbranio! Bomba Rahmana Hadžijeva u 95. minutu utišala "Grbavicu" (FOTO, VIDEO)

Fudbaleri Željezničara nisu izdržali! Azerbajdžanski Nefči je do izjednačenja na "Grbavici" (2:2) stigao u 95. minutu golom Rahmana Hadžijeva!

 Željezničar - Nefči uživo prenos livestream kvalifikacije 2. kolo Konferencijske lige  Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Željo je bio na korak od pobjede nad timom iz Azerbejdžana! Ali nije izdržao!

ŽELJEZNIČAR - NEFČI 2:2 (2:1)

Izabranici Nermina Bašića su dva puta vodili zahvaljujući pogocima Dženana Haračića u 14. i Džozefa Amoe u sudijskoj nadoknadi prvog dijela, dok je Nefči uspio najprije da izjednači autogolom Aleksandra Kosorića u 44. minutu, a onda i "bombom" Rahmana Hadžijeva!

NIje dobro počelo za plave na dupke punoj "Grbavici" jer je ekipa Adrijana Mutua u prvih 10-ak minuta imala potpunu kontrolu, a onda je iz prvog udarca Željo poveo.

Nakon konera, centrirao je Nedim Mekić, a na drugoj stativi pod prečku loptu poslao Dženan Haračić za erupciju oduševljenja domaćih navijača - 1:0.

Ipak u finišu, u 44. minutu Amar Drina se bespotrebno poigravao i pogriješio, a lopta je stigla do Francuza Kilana Lebona, čiji je udarac pogodio Aleksandra Kosorića, lopta je promijenila smjer i odsjela iza leđa Ajdina Mulalića - 1:1.

Kada se činilo da će igrači otići na odmor u poluvremenu neriješenim rezultatom, uslijedila je fantastiučna akcija Sulejmana Krpića i Haračića, a egzekutor je bio Džozef Amoa, koji je prevario svog čuvarta i pogodio mrežu hrvatskog golmana Ivana Brkića za novu prednost - 2:1.

U nastavku se Željo najviše branio, Azerbejžanci su imali više od igre i nekoliko dobrih šansi, ali je Mulalić svopjim odbranama bio na korak da postane jedan od junaka pobjede.

Međutim, igrao se peti minut sudijske nadoknade, od ukupno osam, koliko je oba poluvremena produžio estonski sudija Jurij Friščer, kada je projektil odapeo Rahman Hadžijev u same rašlje - 2:2.

Kao i u slučaju Borca iz Banjaluke, koji je u nadoknadi u Beču minimalno poražen, odluka o putniku u narednu rundu će pasti tek u revanšu sljedećeg četvrtka. A tamo će igrati sa boljim iz duela između Bešiktaša i Tirane. Prvi susret u Istanbulu završen je trijumf turskog tima rezultatom 3:1.

ŽELJEZNIČAR: Mulalić, Galić, Drina, Kosorić, Jašarević, Biber, Mekić, Krpić, Amoa, Drljo, Haračić. Trener: Nermin Bašić

NEFČI: Brkić, Tamas, Matijas, Buludov, Alljev, Edi, Mahmudov, Jaber, Ozobić, Lebon, Saif. Trener: Adrijan Mutu.

NAJAVA

Poslije trijumfa u azerbejdžanskom Bakuu nad bjeloruskim Dinamom iz Minska (1:2) golom Sulejmana Krpića, koji je pripremio kasnije "uhapšeni" junak utakmice Irfan Jašarević, fudbaleri Željezničara su osigurali nastup u drugom kolu kvalifgikacija Konferencijske lige.

Protivnik plavima večeras na "Grbavici" je Nefči, klub iz Azerbejdžana, gdje će ponovo sljedeće sedmice putovati izabranici Nermina Bašića, koji je u najavi susreta propisno nahvalio goste.

Na sreću, istakao je Bašić, Azerbejdžanci su ostali bez (po)najboljeg igrača - brazilskog napadača Mateuša Saldanje, koji neodoljivo podsjeća na nekadašnjeg špica Liverpula Roberta Firmina, a koji je pojačao beogradski Partizan.

Brazilac je igrao u Nefčiju kao pozajmljeni igrač japanskog Džef junajteda iz Čibe, a nedavno je igrao u Sankt Peterburgu protiv Crvene zvezde (0:4) na turniru koji su Beograđani superiorno osvojili.

Ipak, ono što najviše brine Želju i njegove navijače su problemi sa povredama i prehladama nekoliko fudbalera, pa su pod upitnikom nastupi Semira Štilića, Edina Cocalića, Hamze Gasala, Edina Rustemovića i Irfana Jašarevića.

"Grbavica" je rasprodata i predstavljaće ogroman "vjetar u leđa" fudbalerima Željezničara u večerašnjoj utakmici sa ekipom proslavljenog rumunskog fudbalera Adrijana Mutua (21.00, MY TV), koju će suditi Estonac Jurij Friščer sa pomoćnicima Veikom Motsnikom i Sanderom Sagom.

Inače Rumun je u najavi meča istakao da dolazi u Sarajevo po pobjedu i u konačnici prolaz u sljedeće kolo kvalifikacija...

Ukoliko sarajevski tim uspije da eliminiše ekipu iz Bakua, u narednoj rundi takmičenja igraće sa boljim iz dvomeča između turskog Bešiktaša i albanske Tirane, u kojem je klub iz Istanbula veliki favorit.

Detalje meča potražite klikom na "RAZVOJ DOGAĐAJA".

23:11

- kraj -

23:01

GOOL!

90+5. minut - Rahmana Hadžijev je bombom pogodio mrežu Želje - 2:2.

22:56

Ponovo osam minuta nadoknade!?

90. minut - Sudija iz Estonije opet je pokazao da će se igrati osam minuta nadoknade kao i u prvom dijelu. Striktno primjenjuje nova pravila UEFA i FIFA. 

22:54

Turanjin

87. minut - Turanjin je poslije kontzranapada Želje šutirao pored gola.

22:43

IZMJENA

78. minut - Krpić napušta teren, a u igri je Dubakčić. Trener Želje Nermin Bašić definitivno je odlučio da "zatvori" utakmicu.

22:40

Još 15 minuta do kraja

75. minut - Gosti napadaju, traže izjednačenje, ali Željo se zasad uspješno brani. 

22:36

MULALIĆ!

71. minut - Golman Želje skinuo je novu šansu Nefčija! Ponovo je Lebon bio u mat poziciji. 

22:33

"Borčevac" debituje u plavom dresu

69. minut - Nikola Turanjanin, nekadašnji fudbaler Borca iz Banjaluke, debitovao je za Željezničar. U igru je ušao umjesto Drlje. 

22:27

MULALIĆ!

61. minut - Golman Ajdin Mulalić je sad spasio plave! Sam kao duh ispred njega bio je Francuz Lebon, ali je sjajno reagovao čuvar mreže Želje!

22:25

Ovčina

59. minut - Haris Ovčina je u posljennji trenutak spasio Želju nakon opasne akcije Buludova!

22:17

KRPIĆ!

50. minut - Odlična šansa za Želju - pogriješio je golman Nefčija Tomislav Brkić, ali i ispravio svoju grešku nakon udarca Sulejmana Krpića.

21:55

- poluvrijeme -

21:54

GOOOL!

45+9. minut - Prelijepa akcija Želje, Haračić - Krpić do Džozefa Amoe, koji je doveo plave ponovo do prednosti - 2:1.

21:50

Umalo preokret!

45+4. minut - Desetka gostiju iz Azerbejdžana Filip Ozobić je prošao po desnoj strani i gađao suprotan ugao, ali lopta je prošla pored stative. Sreća za Željezničar. 

21:47

Osam minuta nadoknade prvog poluvremena

Arbitar iz Estonije Jurij Friščer odlučio je da nadoknadi čak osam minuta.

21:46

Opšta makljaža na terenu - požutjeli Ovčina i Saif!

45. minut - Nakon prekršaja Saifa nad Ovčinom, uslijedila je gužva i naguravanje na sredini terena igrača oba tima, a epilog cijele priče bili su žuti kartoni za igrače oba tima.

21:44

GOOOL!

44. minut - Izjednačenje! Bespotrebno se poigravao Amar Drina i izgubio loptu, koja je potom došla do Francuza Kilana Lebona, koji je uz malu pomoć Aleksandra Kosorića pogodio mrežu Želje - 1:1.

21:38

Pokušaj gostiju

38. minut - Pokušao je Palestinac Ata Jaber sa velike udaljenosti da ugrozi golmana Želje Mulalića, ali lopta je otišla daleko od gola.

21:35

IZMJENA

36. minut - Jašarević nije mogao da nastavi utakmicu, pa je zamijenjen. Umjesto njega na terenu je Haris Ovčina.

21:33

Žestok sudar na sredini terena

33. minut - Ukazuje se pomoć igračima Jašareviću i Buludovu, nakon žestokog sudara. Na nesreću,JHašarević neće moći nastaviti igru.

21:30

Opasan napad Želje

31. minut - Drljo je uposlio Mekića, koji je šutirao, ali je izblokiran - drugi korner za Želju.

21:20

Krpić!

21. minut - Sulejman Krpić je pogodio spoljni dio mreže Nefčijevog gola, ali napadač Želje je bio u ofsajdu. 

21:14

GOOL!

14. minut - Željo je poveo iz prvog šuta prema azerbejdžanskom golu! Nakon akcije iz kornera Dženan Haračić je glavom zakucao loptu pod prečku Nefčija - 1:0. Bio je to njegov treći evropski pogodak ove sezone, a ovoga puta asistirao mu je Nedim Mekić.

21:10

Prva šansa!

10. minut - Prva šansa na utakmici za goste - odlično je šutirao Amerikanac Keni Saif sa ivice kaznenog prostora, ali bio je za malo neprecizan.

21:05

Nefči ima terensku inicijativu

5. minut - Gosti iz Bakua imaju inicijativu na početku, ali nema opasnosti pred golom Želje.

20:59

Počela je utakmica

1. minut - Počeo je meč na "Grbavici"

20:08

Željo definitivno bez dvojice iskusnih igrača

Izvor: Damir Hajdarbasic/www.fkz.ba

  Semir Štilić i Edin Cocalić, koji su zbog povreda bili pod upitnikom, definitivno neće igrati večeras za Željezničar. 

19:53

Plavi su stigli na "Grbavicu"

19:53

SASTAVI

ŽELJEZNIČAR: Mulalić, Jašarević, Kosorić, Drina, Galić, Mekić, Biber, Drljo, Krpić, Amoa, Haračić. Trener Nermin Bašić.

NEFČI: Brkić, Tamas, Sajef, Alijev, Mahmudov, Ozobić, Lebon, Israfilov, Cabir, Buladov, Matis. Trener: Adrijan Mutu

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Kako su se radovale Sarajlije kad je Borac primio gol u poslednjem minutu tako se i ja radujem golu u poslednjem minutu u Sarajevu

Najnovije