• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac dva puta vodio, ali ostao bez odbrane trofeja: Kadeti Vojvodine osvojili pehar "Fudbal frends" u Foči!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Kadeti Vojvodine osvojili su prvi put prestižni turnir „Fudbal frends“ u Foči, pošto su u finalu pobijedili banjalučki Borac rezultatom 4:2.

 Fk Vojvodina osvajač Fudbal frends turnira u Foči 2023. u finalu pobijedila FK Borac Izvor: Srna/Aleksandar Janković

U jednom od najboljih finala u istoriji ovog turnira, Banjalučani su u dva navrata imali prednost, 1:0 i 2:1, ali su izabranici trenera Marka Jovića strpljivom igrom dva puta dolazili do izjednačenja, a u samoj završnici i do preokreta, pa su u svom drugom finalu osvojili svoju prvu „titulu prijateljstva“.

Što nisu uspjele prethodne generacije „stare dame“, za koje su igrali i danas poznati fudbaleri Sergej Milinković-Savić i Mijat Gaćinović, uspjela je selekcija kadeta predvođena kapitenom Lazarom Pavlovićem i odličnim Đorđem Petrovićem, zvanično i najboljim igračem turnira.

"Velika je čast meni i saigračima da osvojimo ovaj trofej prvi put u istoriji kluba. Za 17 godina postojanja 'Fudbal frendsa', mi smo prva generacija Vojvodine koja je to uspjela da ostvari i to je za nas velika stvar", rekao je Petrović.

Izvor: Srna/Aleksandar Janković

Trener Voše Marko Jović je takođe ponosan zbog uspjeha svoje ekipe.

"Naši momci su zaista zaslužili sve ovo, i ovacije i pehar, da budu prva generacija Vojvodine u istoriji turnira koja ga je osvojila, tako da samo lijepe uspomene nosimo iz Foče. Nadamo se da među ovim klincima biti onih koji će u kraćoj budućnosti zaigrati za prvi tim Vojvodine", rekao je Jović, a prenio zvanični sajt Novosađana.

Kapiten Borca Pavle Đajić rekao je da su dobro igrali od početka turnira, a da im je u završnici finalnog meča popustila koncentracija.

Za najboljeg golmana 17. turnira u Foči proglašen je golman banjalučke ekipe Marko Bojanić, a priznanje za fer-plej dobila je ekipa Akademija Pandev.

Uz Vojvodinu i Borac, odličan utisak ostavio je i sarajevski Željezničar, koji je osvojio treće mjesto savladavši Rijeku sa 2:1.

Predsjednik Asocijacije "Fudbal frendsa" Zoran Avramović je rekao da je ovogodišnji turnir protekao u izjednačenoj igri.

"Odavno nije bila tako izjednačena igra, a primijetio sam da je klubovima veoma stalo da imaju dobar rezultat. Koliko god pričali da je važan osjećaj druženja, očigledno ne možemo potcijeniti da je fudbal više od igre, da je svima stalo da što bolje odigraju", rekao je Avramović, a prenijela "Srna".

On je za narednu godinu najavio da će uz pomoć velikih i važnih institucija nastojati da obezbijede što atraktivnije učesnike.

"Nadam se da ćemo uspjeti nametnuti priču o važnosti fudbalske akademije, koliko je važno prepoznati da su mladi igrači najvažnija stavka u cijelom lancu fudbala. Ovo što radimo u maloj Foči, daje mi za pravo da vjerujem da je Foča u nekim stvarima pionir i nadam se da ćemo da proširimo tu poruku da je fudbal dramatično više od igre", rekao je Avramović.

Izvor: Srna/Aleksandar Janković

Osvajanjem pehara u Foči, Vojvodina se pridružila šampionima fudbalskog prijateljstva - trostrukom osvajaču Rijeci, Crvenoj zvezdi, Njukaslu i Budućnosti, koji imaju po dvije titule, te Vardaru, Groclinu, Dinamu, Svonsiju, Olimpiji, Mariboru i Borcu, koji su po jednom osvajali "Fudbal frends".

Konačan poredak 17. „Fudbal frendsa“:

1. Vojvodina
2. Borac
3. Željezničar
4. Rijeka
5. Crvena zvezda
6. Sutjeska Foča
7. Sutjeska Nikšić
8. Akademija Pandev

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC