• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik FS BiH donirao opremu "regionalcu" iz Prijedora: "Ovaj klub ima tešku istoriju i veliko stradanje u ratu!"

Autor Dragan Šutvić

Vico Zeljković posjetio je danas FK Kozara iz Donjih Orlovaca, čijih 11 fudbalera je poginulo tokom rata u BiH.

 vico zeljković u posjeti fk kozara donji orlovci Izvor: Srna

Predsjednik Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković uručio je danas sportsku opremu Fudbalskom klubu Kozara u Donjim Orlovcima kod Prijedora, koji je tokom rata u BiH izgubio 11 fudbalera.

Zeljković je danas uručio dresove, trenerke i lopte FK Kozara, dodajući da se za ovaj klub mora imati poseban osjećaj zbog gubitaka u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

"Poslije ovoga imamo sastanak o FK Rudar. Moramo da vidimo kako najveći klub iz ove regije podići na viši nivo. Ima dosta infrastrukturnih planova oko stadiona u Prijedoru, a u Omarskoj imamo projekat izgradnje vještačkog terena", rekao je Zeljković novinarima u Prijedoru.

Zeljković smatra da nije lako, da nedostaje sredstava i da se Fudbalski savez finansira samostalno, ali da pokušava djelovati u svim sredinama, ligama i klubovima.

"U prijedorskoj regiji nam je olakšan rad jer gradonačelnik ima sluha i pomaže sve klubove. Na tome mu zahvaljujem i nadam se da ćemo imati dobru saradnju", istakao je Zeljković.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor najavio je da će grad dodatno finansijski podržati ovaj klub, kako bi mogao uspješno da završi sezonu.

"To su divni ljudi koji rade za sport i lokalnu zajednicu", istakao je Javor, podsjetivši da Prijedor ima 17 fudbalskih klubova, od čega dva ženska, što je znak da se radi na promociji sporta.

"FK Kozara ima tešku istoriju i veliko stradanje. Imamo i memorijalni turnir kako bi na taj način gajili uspomene na ljude koji su dali život za Republiku Srpsku", rekao je Javor.

Predsjednik FK Kozara Donji Orlovci Nikola Radić podsjetio je da je ovaj klub, koji je osnovan 1975. godine, prošle godine ušao u Regionalnu ligu zapad.

"U Odbrambeno-otadžbinskom ratu stradalo je naših 11 fudbalera. Mi upravo na krilima tog motiva želimo da klub traje i postoji i da ti momci ne budu zaboravljeni", poručio je Radić, dodavši da FK Kozara ima 50 članova.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba/SRNA)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC