• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLJUŠTE OTKAZI NAKON PROPUSTA POLICIJE! Grčki ministar pobjesnio poslije krvavog pira u Atini: Ovo je neprihvatljivo!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Grčki ministar otpustio sedam vršilaca dužnosti zbog navijačkih nereda koji su se izbili u Atini.

 Grčki ministar uručio otkaze za vršioce dužnosti u policiji Izvor: Profimedia

U navijačkim neredima koji su se zadesili u Atini, u kojima su učestvovali članovi grupe Bed Blu Bojsa i navijači domaćeg AEK-a u kom je jedan mladić poginuo, grčka vlada se odlučila za radikalan potez. Sedam najviših vršioca dužnosti policije koji su odgovorni za krvavi pir, odmah je smijenjeno, piše grčki portal protothema.gr.

Ministarstvo javnog reda i zaštite građana Janis Oikonomu potvrdio je ovu informaciju, nakon što je izrazio je saučešće zbog preminulog navijača AEK-a te je utvrdio kako ovo nije kraj istrage i kako će biti još otpuštanja iz službe. Smatra da je činjenica da su hrvatski navijači uspjeli ne samo ući u Atinu, nego doći skroz do stadiona bez pratnje i tamo izazvati tuču u kojoj je učestvovalo i do 300 osoba totalno neprihvatljiva.

"Prelazak navijača zagrebačkog Dinama preko naših granica, njihovo putovanje po Grčkoj i dolazak na mjesto događaja potpuno su neprihvatljivi i nedopustivi. Nemam riječi za takav propust. Iako je policija postupila brzo u privođenju huligana, njih 98, podbacila je u tome da spriječi napad i dokazala je da nije sposobna za ovakve izazove", rekao je Oikonomou.

"Sport nije mjesto nasilja i sportski duh ne bi trebao biti pokvaren navijanjem. Nažalost, uprkos velikom trudu, posebno nakon ubistva Alkisa Kampanosa (posljednje žrtva navijačkog nasilja), još uvijek nismo uspjeli pobijediti navijačko nasilje. Istrajaćemo u tom smjeru, sistemski i intenzivnije. Ali, očigledno trebamo mnogo više na svim nivoima: sportskoj, obrazovnoj, političkoj i široko društvenoj. Vrijeme je saradnje i truda, a ne sukoba koji ne nude ništa: ne otkrivaju, ne daju rješenja, nego zamagljuju i prikrivaju problem. Ovo je dubok, radikalni i paneuropski problem jer su u ovom slučaju u pitanju navijači iz raznih država", zaključio je.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC