• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovako su hrvatski huligani stigli u Grčku! Namjerno izbjegli Srbiju - prekršili sva pravila! (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Otkriveno je kako su navijači Dinama iz Zagreba ušli u Grčku, prije nego što su u Atini napravili nerede i ubili navijača AEK-a.

 kako su navijači dinama ušli u grčku  Izvor: Twitter/Petros_Eut/printscreen

Huligani koji bodre Dinamo iz Zagreba napravili su nezapamćeni haos na ulicama Atine - u navijačkoj tuči ubijen je Mihalis (29), povrijeđeno još nekoliko nekoliko osoba među kojima i djevojčica (12) u obližnjem kafiću, a gotovo 100 osoba uhapšeno je tokom noći. Incidenti su se dogodili dan pred utakmicu AEK-a i Dinama koju je UEFA kasnije odložila, a razmatra čak i izbacivanje zagrebačkog kluba iz daljeg takmičenja.

Iako je ranije najavljeno da gostujući navijači neće moći da prisustvuju mečevima visokog rizika, na ulicama glavnog grada Grčke pojavilo se na desetine pripadnika "Bad Blue Boys". Čelni ljudi AEK-a optužili su za smrt svog navijača Dinamo iz Zagreba, ali i grčku policiju koja nije uložila dovoljno truda da spriječi ulazak hrvatskih huligana - zapravo, Hrvati su prevarili policiju koja je imala pojedine informacije o njihovom dolasku.

Iako najbliži put od Zagreba do Atine vodi preko Beograda i trajao bi oko 16 sati, ta opcija je otpala u startu. Pored toga što bi prilazak Grčkoj autoputem izazvao mnogo više pažnje, hrvatski huligani nikako nisu željeli da kroz Srbiju privlače pažnju. Oni bi mogli da upadnu u probleme na putu, obračunaju se sa Delijama ili Grobarima i tako sebi značajno smanje šanse da na vrijeme stignu u Atinu, kako bi tek tamo izazvali incidente.

Morali su drugom rutom, pa je izabrano da u Grčku uđu preko Albanije! Nije poznato kako je navijačka grupa Dinama iz Zagreba stigla u Albaniju - da li preko BiH i Crne Gore ili možda iskrcavanjem na obalu, ali je jasno da su tim putem naumili da krenu ka Atini. I tada su primijećeni... Po pojedinim informacijama iz Grčke, lokalna policija je bila svjesna da velika grupa navijača ulazi u zemlju.

Iako je Dinamo prijavio da je oko 30 navijača kupilo karte i da će oni pokušati da uđu na meč, situacija na terenu je bila drugačija. Karavan od čak 25 vozila, među kojima su bili i oni koji su tvrdili da su turisti koji planiraju odmor u Grčkoj, ušao je na teritoriju zemlje i odmah privukao pažnju, sve dok nije počeo drugi dio njihove operacije. Ubrzo su se podijelili kako bi postali teže mete za praćenje, pa su na različite načine stigli u Atinu - neki automobilima, neki autobusima, a neki vozom!

Kada su već stigli do glavnog grada Grčke, ostalo je samo da se sastanu sa navijačkom grupom koja ih je čekala. Najvatrenije pristalice Panatinaikosa "Gate 13" dočekale su svoju bratsku grupu i zajedno sa Hrvatima učestvovale u napadu na pristalice AEK-a. Neredi su se desili u blizini metro stanice Perisos, najbližem stajalištu do AEK-ove "OPAP" Arene.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC