• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HRVATI NISU BILI SAMI, POMOGLA IM "GRČKA BRAĆA"! Policija otkrila detalje sukoba, pali huligani iz šest zemalja (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Bed Blu Bojsi" su imali pomoć i huligana iz Grčke koji su nasrnuli na pristalice AEK-a.

 Navijači Dinama imali pomoć Grka u sukobu huligana u Atini Izvor: YouTube/OPEN/Screenshot

"Bed Blu Bojsi", najvatrenije pristalice Dinama iz Zagreba, napravili su haos u Atini pošto su u ponedjeljak uveče napali navijače domaćeg AEK-a. Nažalost, u navijačkim sukobima ubijen je jedan Grk (29), povrijeđeno je još osam navijača (po četiri sa obje strane), a čak je i djevojčici (12) razbijena glava.

Prema informacijama iz Grčke, uhapšeno je blizu stotinu navijača, većina su pristalice Dinama iz Zagreba, da bi se jutros oglasila i policija zbog nezapamćenog incidenta. Mnogima je nejasno kako je uopšte navijačima dopušteno da uđu u Grčku automobilima kada je UEFA zabranila gostujuću publiku, a sada je objašnjeno da su "Bojsi" zapravo imali pomoć i navijača iz Grčke.

U saopštenju policije navodi se da je grupa od 100 do 120 navijača napravila haos u Atini, a najvjerovatnije su im pomogli "bratski" navijači Panatinaikosa. Dvije navijačke grupe su već godinama u dobrim odnosima, a i Panatinaikos je iz Atine, baš kao što je to slučaj sa AEK-om.

"U ponedjeljak uveče grupa od oko 100 do 120 navijača Dinama iz Zagreba, zajedno sa prijateljskim navijačima iz Grčke, bila je u Perisosu (metro stanica u Atini, prim. aut.). Okupljeni navijači AEK-a bili su nedaleko od njih. Došlo je do incidenata između dvije navijačke grupe koje su bacale baklje, kamenje, improvizovane stvari... Takođe, koristili su i palice. Incident se dogodio sat i po nakon što je Dinamo Zagreb završio trening i napustio teren, a policija je ispratila igrače i cijeli tim do hotela. Nakon prijavljenog incidenta, policija je stigla na mjesto sukoba i uhapsila 98 navijača. Otvorena je istraga i biće pokrenute i utvrđuje se identitet svih učesnika tuče", navodi se u saopštenju policije. Saznaje se da su uhapšeni huligani državljani Hrvatske, Grčke, Njemačke, Albanije, Austrije i Bosne i Hercegovine.


Najveći dio sukoba dogodio se ispred stadiona AEK-a, ispred koga se i dalje vide krvavi tragovi, a navijači pale svijeće za ubijenog mladića. Za sada nema najava da će se večerašnji meč zakazan za 20.45 otkazati, odnosno još se čeka reakcija UEFA pošto je u pitanju susret pod njihovim okriljem u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC