• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oglasio se Dinamo Zagreb i osudio nerede u Atini! Policija uhapsila 98 huligana!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Zagrebački Dinamo osudio je ponašanje svojih navijača u Atini, gdje je zasad smrtno stradao jedan pristalica AEK-a, a osam ih povrijeđeno.

 Dinamo Zagreb saopštene zbog nereda u Atini Izvor: Profimedia

Zbog haosa, kojeg su prema pisanju grčkih medija, napravili Bed Blu Bojsi, oglasio se i Dinamo Zagreb zvaničnim saopštenjem.

"GNK Dinamo snažno osuđuje nerede koji su se sinoć dogodili u Atini, u kojima su prema izvještajima grčke policije te grčkih i hrvatskih medija, naši navijači bili uključeni u incident s navijačima grčkog kluba AEK. Takvi događaji nisu u skladu s vrijednostima i etikom koje promovišemo kao klub i zajednica, navodi se u saopštenju kluba iz Maksimira.

Kao sportska organizacija, uvijek smo posvećeni promovisanju fer igre, sportskog duha i pozitivne atmosfere na stadionima. Neredi ne samo da ugrožavaju sigurnost svih prisutnih, već i narušavaju reputaciju fudbala kao sporta koji spaja ljude i kulture.

Izražavamo svoju duboku zabrinutost zbog ovog incidenta. Nažalost, jedna osoba izgubila je život tokom nereda.

GNK Dinamo ovim putem želi izraziti iskreno saučešće porodici preminule osobe. Još jednom napominjemo i pozivamo sve navijače Dinama da ne putuju na utakmicu u Grčku s obzirom na to da je UEFA u dogovoru s policijom donijela odluku da se obje utakmice igraju bez gostujućih navijača.

GNK Dinamo ostaje predan stvaranju okruženja u kojem se ljubav prema sportu izražava na pozitivan način, kroz zajedništvo, respekt i saradnju", navedeno je u saopštenju "modrih".

SKORO 100 UHAPŠENIH!

Izvor: Twitter/@HooligansTV_eu/Printscreen

Grčka policija saopštila da su navijači Dinama Zagreba izazvali nerede u kojima je smrtno stradao jedan, a povrijeđeno osam navijača.

U saopštenju se ističe da su zajedno sa hrvatskim huliganima njihovi saučesnici bili i grčki navijači. Opisuje se kako su se incidenti odvijali i saopštava da je do sada izvršeno 98 hapšenja, a istraga se nastavlja na hapšenju svih umiješanih, kao i da se razjašnjavaju svi aspekti slučaja.

"Juče uveče, u ponedeljak, 7. avgusta 2023. godine, grupa od oko 100-120 navijača Dinama iz Zagreba, zajedno sa svojim grčkim navijačima-saradnicima, bila je u Perisosu. Navijači AEK-a okupljeni su na širem području, a uslijedili su incidenti između navijača dvije ekipe, koji su bacali rakete, improvizovane zapaljive uređaje, predmete, kamenje, a koristili su i improvizovane palice.

Incidenti su se dogodili sat i po nakon što je gostujući tim završio trening i napustio teren, kao i igrači u pratnji policije.

Na lice mjesta izašle su jake policijske snage koje su ugušile tuču, a brzo su onesposobile i uhapsile ukupno 98 osoba umiješanih u incidente.

Preliminarnu istragu sprovodi Uprava za bezbjednost Atike, dok se istraga za identifikaciju dodatnih počinilaca i svaki drugi aspekt slučaja intenzivno nastavlja", saopšteno je iz grčke policije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC