• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HRVATI RAZBILI GLAVU DJEVOJČICI (12) U TUČI HULIGANA! Otkriveno i kako su ušli u Grčku i pobjegli policiji (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Osim što je ubijen jedan mladić (22), povrijeđena je i djevojčica (12) koja se ni kriva ni dužna našla u blizini navijačkog sukoba.

 Kako su navijači Dinama ušli u Grčku i napali AEK Izvor: Instagram/screenshot/ultrasbalkanofficial

U ponedeljak uveče došlo je do velike navijačke tuče u Atini u kojoj je ubijen jedan navijač star 22 godine. Sukobili su se navijači AEK-a i Dinama iz Zagreba, a jedan Grk preminuo je u bolnici nakon što je uboden oštrim predmetom. Strašni incidenti počeli su na ulicama Atine, gdje su maskirani "Bed Blu Bojsi" (njih više od 100) napali navijače AEK-a palicama i molotovljevim koktelima, jureći ih sve do stadiona na koji su pokušali da uđu.

Tuča je potrajala sve dok se nije umiješala policija i zaustavila sukob u dijelu grada zvanom "Nea Filadelfija", gdje je teže još povrijeđeno osam navijača (po četiri iz svake navijačke grupe). Prema poslednjim informacijama, uhapšeno je 96 osoba, dok je u incidentu povrijeđena i 12-godišnja djevojčica.

Nije poznato kako se ona našla u središtu sukoba, ali pretpostavlja se da je bila jedan od nedužnih posmatrača sukoba koji je počeo u dijelu grada u kome su i bašte kafića. Jedan kamen je nažalost pogodio i djevojčicu i razbio joj glavu, ali grčki mediji piše da nije u životnoj opasnosti. Isti slučaj je i sa osam povrijeđenih navijača i u pitanju su tjelesne povrede zadobijene u tuči, bez fatalnih rana kao kod navijača koji je izgubio život i od koga se već opraštaju pristalice AEK-a. 

UEFA je inače zabranila gostujuće navijače, ali su se "Bed Blu Bojsi" ipak nekako organizovali i preko njih 100 je stiglo u Atinu. Policija ih je primijetila na državnom putu, navodno su i motrili na njih, ali su se u jednom trenutku planirano razdvojili i više nisu mogli da ih prate.

Mijenjali su prevoze, pa su sjeli na voz, a onda peške stigli u "Nea Filadelfiju", baš u vrijeme kada su fudbaleri AEK-a završavali trening pred sutrašnju utakmicu. Sjeli su u kafiće i čekali pogodan trenutak, a onda oko 23 časa su napali navijače AEK-a tako što su koristili palice, molotovljeve koktele i druge predmete. Srećom, policija je uspjela da reaguje i prije nego što je došlo do težih razmjera sukoba i uhapsila je većinu izgrednika. Nažalost, jedan navijač je preminuo uoči današnje utakmice AEK-a i Dinama koja se igra od 20.45.

Krv ispred stadiona
Izvor: YouTube/AEK1924gr

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC