• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DINAMO JE ZNAO DA DOLAZE KRIMINALCI I ĆUTAO JE! Grci napustili sastanak sa Hrvatima: Vi ste odgovorni za smrt navijača!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Oštro saopštenje AEK-a iz Atine nakon što su se povukli sa sastanka.

 AEK optužio Dinamo Zagreb i policiju za smrt navijača Izvor: YANNIS KOLESIDIS/ANA-MPA

U ponedjeljak uveče u Atini došlo je do velikog navijačkog sukoba kada su pristalice Dinama iz Zagreba napale navijače AEK-a. U velikom obračunu huligana ubijen je jedan grčki navijač (29), povrijeđeno je osam huligana, jednoj djevojčici (12) je kamenom razbijena glava, dok je 98 izgrednika uhapšeno. Zbog svega toga, UEFA je navodno odlučila da otkaže večerašnji meč u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona koji je bio zakazan za 20.45.

Iako se prvobitno Dinamo oglasio o navijačkom sukobu, rukovodstvo AEK-a je bijesno reagovalo i ne želi da igra utakmicu, niti da učestvuje na sastanku sa predstavnicima hrvatskog kluba. Oni su se oglasili saopštenjem i direktno optužili Dinamo da je kriv za dolazak navijača u Atinu, iako je UEFA izričito zabranila gostujuću publiku.

"Sada je potpuno nezamislivo za nas da učestvujemo i budemo na sastanku dok oplakujemo našeg navijača. AEK smatra da je Dinamo Zagreb potpuno odgovoran pošto su znali sve o svojih 150 huligana koji su počeli sukob. Nisu nikoga obavijestili o tome na jučerašnjem sastanku, osim da je možda 30 navijača kupilo karte i da će pokušati da uđe na meč. Smatramo da je Dinamo potpuno odgovoran jer su dopustili da organizovani kriminalci iz Hrvatske dođu iz Zagreba i da ovo urade u Atini. Ništa nisu rekli i smatramo ih saučesnicima", oštro su poručili iz atinskog kluba i objasnili da Dinamo mora sve da objasni u policiji i da ne krije ništa kao što je do sada.

"Drugi saučesnik je policija koja je dozvolila da konvoj hrvatskih državljana pređe našu granicu i dođe u Atinu i napravi sastanak sa drugim organizovanim kriminalcima navijačima iz drugog grčkog tima (misle na navijače Panatinaikosa sa kojima su "Bed Blu Bojsi" pobratimljeni, prim. aut.). Zajedno su došli na "Nea Filadelfiju", tako da su Dinamo Zagreb i grčka policija krivi za sve. Juče smo na sastanku obavijestili o našim saznanjima, što je ignorisano", poručili su iz AEK-a prije nego što su se povukli sa sastanka na koji ih je pozvala UEFA sa policijom i Dinamom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC