• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA kaznila Zrinjski zbog pirotehnike: "Ultrasi" koštali klub iz Mostara 45.000 evra!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Stigla kazna iz UEFA za mostarski klub.

 UEFA kaznila Zrinjski iz Mostara Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Mostarski Zrinjski završio je kvalifikacije za Ligu šampiona, ali je naknadno saznao kaznu zbog upotrebe piritehnike na utakmicama protiv Urartua i Slovana.

Na adresu bh. šampiona danas je stigao dopis iz UEFA, u kojem obavještavaju mostarski klub o kazni zbog neprimjerenog ponašanja navijača. Naime, zbog upotrebe pirotehnike i ubacivanja predmeta u teren, Mostarci će u kasu UEFA morati da uplate više od 45.000 evra.

"HŠK Zrinjski Mostar danas je primio odluku o kaznama zbog korištenja pirotehnike i ubacivanja predmeta u teren u domaćim utakmicama u 1. i 2. kolu kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona.

Tako smo zbog korištenja pirotehnike u utakmicama protiv Urartua (12.750) i Slovana (16.500) kažnjeni s ukupno 29.250 evra, dok smo zbog ubacivanja pirotehnike i predmeta u teren u utakmici protiv Urartua kažnjeni s 15.875 evra.

HŠK Zrinjski uoči sutrašnje utakmice protiv islandskog Breidablika još jednom apeluje na svoje navijače da se suzdrže od upotrebe pirotehnike, jer samo zajedničkim snagama možemo graditi mostarski evropski Zrinjski", navodi se u saopštenju Zrinjskog.

Nakon eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona, Zrinjski će evropski put nastaviti u kvalifikacijama za Ligu Evrope. U 3. kolu rival će mu biti islandski Breidablik, a prvi meč na programu je u četvrtak u Mostaru od 21 čas.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC