• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Varešanović se oglasio nakon transfera u Tursku: Srećan sam što će Sarajevo zaraditi od "neznalice" i "tatinog sina"!

Autor Dragan Šutvić

Dal Varešanović je ovog četvrtka predstavljen u novom klubu, a odmah potom se oglasio na društvenim mrežama.

 dal varešanović Izvor: Promo/FK Sarajevo

Dal Varešanović, dosadašnji prvotimac Sarajeva, zvanično je predstavljen u novom klubu – turskom Rizesporu!

Klub koji je prošle sezone zauzeo drugo mjesto u turskom drugoligaškom takmičenju i samim tim izborio nastup u eliti pohvalio se dovođenjem Varešanovića, koji je od oktobra 2020. godine odrađivao mandat u seniorskom timu Sarajeva.

Ukupno je odigrao 66 mečeva u bordo dresu, postigavši 15 pogodaka, a ovog ljeta je došlo vrijeme za promjenu sredine.

Sa Rizesporom, čije boje brani još jedan bh. internacionalac Srđan Grahovac, Varešanović je potpisao ugovor na tri plus jednu godinu, a prema navodima medija iz FBiH, Sarajevo će od ovog transfera inkasirati 1.2 miliona evra plus 20 posto od narednog transfera.

Istog dana kada ga je turski klub predstavio kao novog igrača, Varešanović se oglasio na društvenim mrežama, oprostivši se emotivnom porukom od svog sada već bivšeg kluba.

"Ja i cijela moja porodica, ma ko šta mislio, ma ko šta govorio, srcem smo vezani za Fudbalski klub Sarajevo i to nam niko nikada neće moći oteti.

Ljubav koju osjećamo prema bordo klubu tjerala me je da, usprkos pritiscima, uprkos svemu onome negativnom što se dešavalo oko mene i moje porodice, svaku utakmicu dajem sve od sebe.

Nije bilo lako tokom prethodnih sezona, jer su mnoge stvari bile protiv mene, od atmosfere, do lažnih informacija, ali sam se do kraja nosio dostojanstveno i ponosno.

Ja sam u FK Sarajevo, ugradio cijelog sebe i ja i moj otac i cijela moja porodica i zato čista obraza i punog srca sada odlazim, kako bi pokušao negdje drugo izgraditi sebe.

Izvor: FK Sarajevo/Promo

Fizički odlazim iz voljenog kluba, ali srce će mi zauvijek ostati na Koševu, a sretan sam što će klub dodatno zaraditi od 'neznalice' i 'tatinog sina'.

Hvala svim trenerima a posebno Aleksandru Vasoskom, hvala svim saigračima, hvala doktorima i medicinskoj službi a posebno Ismaru Hadzibajriću koji su bili uvijek tu za mene, hvala uposlenicima kluba i nasem čika Šoji.

Hvala onima, koji su bodrili i mene i klub i kada je loše išlo, dajući nam vjetar u leđa. Bilo je nekad i teško istrpiti sve, igrati pod pritiskom i nositi se s tim. Nije lako, ali kada znaš da te srce veže i da je Sarajevo više od života, više od ljubavi, sve bude podnošljivo.

Volim te Sarajevo i voljeću te zauvijek. Sretno u nastavku sezone, od vatrenog navijača", napisao je Varešanović na Instagramu.

Varešanović je, inače, ponikao u omladinskoj školi Sarajeva, gdje ga je primijetio zagrebački Dinamo, a godinu dana po povratku u klub, 2017. godine, i Liverpul, iz čijeg se mladog tima u jesen 2020. godine vratio na Koševo.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC