• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opsadno stanje u Zagrebu! Stigli su Grci, čuvaju ih specijalci, a roditelji huligana protestuju (FOTO)

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Sedam dana nakon sukoba u Atini, igrači AEK-a su u Zagrebu gdje se spremaju za prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Dinama.

 Opsadno stanje u Zagrebu - AEK stigao na duel sa Dinamom Izvor: Profimedia/Pixsell/Zeljko Hladika

Prije sedam dana u sukobima navijača AEK-a i Dinama u Atini privedeno je više od stotinu huligana, povrijeđeno je na desetine, a nažalost život je izgubio Mihalis Kacuris (29). Zbog ovih dešavanja, UEFA je odlučila da otkaže utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, što gotovo nikada ne radi, pa je odlučeno da se prvi meč igra u Zagrebu (15. avgust), dok će potom revanš u Atini biti odigran u neobičnom terminu (subota, 19. avgust).

Policija u Zagrebu je zato pojačala mjere bezbjednosti kako se sukobi ne bi ponovili i da bi igrači AEK-a bili sigurni, tako da od jutros na ulciama glavnog grada Hrvatske vlada opsadno stanje. Policija je na svakom koraku, specijalci su ispred hotela u kome su fudbaleri grčkog kluba, a niko ne smije ni da "proviri" do njih.

Za to vrijeme, roditelji huligana koji su uhapšeni prije sedam dana u Atini protestuju u Zagrebu. Traže da njihova deca hitno budu oslobođena i puštena nazad u Hrvatsku, pa tako traže od vlasti da izvrši pritisak na Grčku i da im "vrati nazad njihovu djecu". I dalje se traži ubica Mihalica Kacurisa, grčko tužilaštvo ne dozvoljava ikome od uhapšenih da "mrdne" poslije velikih incidenata u Atini, tako da je malo vjerovatno da će ih poslušati.

Grci su inače dočekani jutros na aerodromu uz velike mjere obezbjeđenja, a potom su u dva autobusa prebačeni u hotel u blizini samog centra Zagreba. Naoružani specijalci će dežurati sve dok ne odu na utakmicu u utorak (igra se od 20 časova na "Maksimiru"), dok će biti uz njih i kada budu išli večeras na trening.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC