• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši napadač Zvezde će voditi Rijeku poslije "izdaje" Jakirovića! Crnogorac jedini ostao, sad preuzima ekipu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Poznato ko će voditi Rijeku nakon odlaska Sergeja Jakirovića.

 20170711mmDjalov03.JPG Izvor: MN PRESS

Sergej Jakirović u ponedjeljak je iznenada napustio klupu Rijeke i preuzeo zagrebački Dinamo i odmah postao jedan od najomraženijih ljudi u Rijeci.

U dva se, prema sopstvenom priznanju, kupao u moru, a samo sat kasnije imenovan je za novog trenera "modrih", što je u Rijeci shvaćeno kao izdaja.

Tri dana pred evropski duel sa Lilom u plej-ofu Lige Evrope Jakirović je otišao i poveo sa sobom kompletan stručni štab, osim jednog čovjeka.

Jedini koji je je odlučio da ostane je Radomir Đalović, bivši crnogorski fudbaler koji se proslavio u Rijeci, a sada će dobiti priliku da vodi ekipu u izuzetno važnom evropskom meču.

"Nismo bili spremni za novog trenera. O tome nismo razmišljali. Radimo na tome, gledamo i vidjet ćemo kamo će nas to odvesti. U međuvremenu će naša legenda Radomir Đalović i Darko Raić-Sudar voditi klub u Francuskoj. Đalović je smatrao da mu je Rijeka previše dala, nije gledao na novce i na tome mu čestitam. Napravio je potez koji svaki navijač zauvijek mora poštovati", rekao je vlasnik i predsjednik Rijeke, Damir Mišković.

Radomir Đalović počeo je karijeru u Jedinstvu iz Bijelog Polja, odakle je 2000. došao u Crvenu zvezdu u kojoj je proveo godinu dana, nakon čega je prešao u Železnik.

Upravo je on prvi fudbaler koji je iz Srbije i Crne Gore otišao u Hrvatsku, kada je u ljeto 2002. prešao u Zagreb. U Prvoj HNL proveo je šest godina – po tri u Zagrebu i Rijeci – te postigao 57 golova u 144 nastupa, a posebno mu je dobra bila prva sezona u Rijeci, kada je sa 18 golova bio drugi strijelac lige.

Ostaće upamćen i po incidentu na utakmici kvalifikacija za Ligu šampiona između Partizana i podgoričke Budućnosti kada je odbio da počne meč na klupi, nakon čega je odstranjen iz ekipe.

Nakon igranja za mladu selekciju Srbije i Crne Gore crnogorski napadač je nastupao za reprezentaciju Crne Gore čiji je dres nosio 26 puta.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC