• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Zvezda dovodi štopera i špica! Ofanziva na Afrikance za Ligu šampiona, ključnih 48 sati!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Crvena zvezda želi da se pojača uoči početka grupne faze Lige šampiona i treba očekivati da do ponedjeljka u ponoć ima novog štopera i napadača, dok je i dalje neizvjesno da li će doći novi zadnji vezni.

 FK Crvena zvezda na meti Šerif Ndiaje Naser Điga Izvor: Printscreen/YouTube/Objectif Gard/Yakup Tulan

Crvena zvezda ima rok do ponedjeljka u ponoć da pošalje spisak igrača na koje računa za grupnu fazu Lige šampiona i zbog ovog roka koji je propisala UEFA za njih je i "skraćen" ljetni prelazni rok za deset dana (u Srbiji traje do 15. septembra). Zato je Zvezda u velikoj ofanzivi u narednih 48 sati, kao što su i brojni fudbalski agenti u ofanzivi na nju, tako da je od žrijeba za Ligu šampiona pristigao veliki broj ponuđenih igrača, međutim i crveno-bijeli imaju svoje pikove...

Prema saznanjima MONDA, Crvena zvezda će u narednih 48 sati sigurno dovesti napadača i štopera, dok ostaje mogućnost da dođe i jedan zadnji vezni, s tim da će to biti trka s vremenom. Izbor za štopera pao je na Nasera Đigu iz Bazela, dok je napadač Šerif Ndiaje iz Adane.

Kako saznajemo, Điga iz Bazela (20, Burkina Faso) dolazi na jednogodišnju pozajmicu i predstavljaće direktnu zamjenu za Strahinju Erakovića. Crvena zvezda će iskoristiti manju krizu u Bazelu i dovešće jednog od njihovih najtalentovanijih igrača, koji ima i ozbiljnu tržišnu vrijednost u budućnosti zbog kvaliteta modernog štopera koji se danas cijene. Prethodnu sezonu Điga je proveo u Nimu (druga liga Francuske) gdje je zapao za oko sportskom sektoru, a ukoliko "položi ispit" kod Baraka Bahara biće otkupljen za 2 miliona evra.

Što se tiče napadača, Zvezda je gledala "na sve strane", a isto tako su je i opsjedali brojni agenti od Grčke do Skandinavije. Iako je u jednom trenutku djelovalo da je Vilson Isidor najbliži, Zvezda se "ohladila" pošto je napadač Lokomotive želio samo u Francusku, gdje ga je prvo odbio trener Lorijena, a zatim Mec nije uspio da "završi transfer" uoči zatvaranja pijace.

Tako je sada u prvi plan iskočio Šerif Ndiaje (27) iz turske Adane, posebno pošto je turski klub ispao iz Konferencijske lige. U pitanju je visoki Senegalac koji je zimus ponovo stigao u Tursku iz Kine, a za kratko vrijeme je impresionirao. Prvo je postigao osam golova tokom proljeća i pomogao je Adani da sezonu završi na četvrtom mjestu. I ove sezone blista pošto je postigao četiri gola u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, dok je asistirao i za tri pogotka.

Ipak, poslije ispadanja Adane iz Evrope, mnogi su svalili krivicu na njega zbog promašaja, poslije čega je počeo da se objašnjava i sa navijačima koji nisu znali da je igrao povrijeđen. Trenutno nije zadovoljan, a Adana ima dovoljno vremena do 15. septembra da angažuje novo pojačanje u napadu, ako se on preseli u Crvenu zvezdu.

Za sada se traži model po kome će se preseliti u redove Crvene zvezde i najviše bi na "Marakani" voljeli kada bi to mogla da bude pozajmica uz opciju otkupa na kraju sezone, međutim Adana neće tako lako da pristane pošto znaju da mogu da ga "dobro naplate" od učesnika Lige šampiona. Pregovori će se nastaviti i u narednim danima, a dobra vijest je da je Ndiaje zainteresovan da dođe u Srbiju pošto je već igrao na Balkanu – i to u dresu hrvatske Gorice.

Ni tu ne bi trebalo da bude kraj pojačanjima pošto Crvena zvezda ima i nekoliko opcija za zadnjeg veznog, a prema informacijama MONDA izrazila je interesovanje za još jednog afričkog fudbalera iz druge lige Francuske za koga je prvobitno odbijena. Vidjećemo da li će se vratiti ili okrenuti novim rešenjima...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC