• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAD JE TERZIĆ TO REKAO HVANGU, MATIRAO GA JE! Kako je Zvezda dovela najveće pojačanje: "Ja slušam i ne vjerujem!"

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda je u finišu prelaznog roka potpisala In Bom Hvanga iz Olimpijakosa, a prema riječima Marka Marina ključnu ulogu imao je Zvezdan Terzić.

 Kako je Hvang stigao u Crvenu zvezdu Izvor: MN Press/YouTube/Olympiacos FC - Official YouTube Channel/Screenshot

Crvena zvezda je sa "tri bombe" završila ljetnji prelazni rok, sve u roku da pojačanja registruje za Ligu šampiona. Stigli su prvo štoper Naser Điga i napadač Šerif Ndiaje, ali i najskuplji fudbaler u istoriji crveno-bijelih: korejski vezista In Bom Hvang iz bratskog Olimpijakosa za pet miliona evra. Upravo je "operacija" oko njegovog dolaska bila najkomplikovanija, što je potvrdio i tehnički direktor Crvene zvezde Marko Marin u razgovoru za "Mozzart Sport".

Prema njegovim riječima, ključnu ulogu odigrao je generalni direktor Zvezdan Terzić koji se video-pozivom uključio u pregovore i sitnicom je uspio da "kupi" Hvanga, nakon čega je precrtani fudbaler Olimpijakosa odlučio da je Crvena zvezda dobra prilika za njega i dao je pristanak za transfer.

"Sjedili smo kod Terze kući, bilo je to prije četiri ili pet večeri. Kratko se uključio u video-poziv. Uzeo je telefon, počeo da priča sa Hvangom i onda je poentirao. Rekao mu je: Slušaj, 19. septembra igramo sa Sitijem na strani, nadamo se da ćemo da odigramo dobru utakmicu, idemo na pobjedu. Onda uveče slavimo tu pobjedu. Ja slušam i ne vjerujem. Tada je Terzić poentirao, rekao mu je: U stvari slavimo pobjedu i tvoj rođendan. Mene je iznenadio, igrač je bio srećan što generalni direktor zna kada mu je rođendan, agenti su se odobrovoljili. Atmosfera je bila bolja, tu smo ga slomili", kazao je prezadovoljni Marin.

Tehnički direktor Crvene zvezde ispričao je da se to dogodilo dok je Hvang bio u Minhenu kod prijatelja Kima, novog fudbalera Bajerna, a već tada je znao mnogo o srpskom šampionu. "Tu, tokom tog video poziva smo napravili ključni korak, obradili smo njega i menadžere", rekao je Marin uz osmijeh: "Išla nam je na ruku Liga šampiona, i izgled grupe. Tu je bio i Zvezdan Terzić. I mene je iznenadio jednom rečenicom, a igrača je matirao. To mogu da vam potvrdim".

Izvor: Profimedia/Jean Catuffe / DPPI

Crvena zvezda je inače pratila Hvanga još od prošlog ljeta, kada je otišao u Olimpijakos iz Rubina, ali su Grci bili brži i izdašniji, a sada su se kockice poklopile nakon njegovog nezadovoljstva u Atini. Na kraju, sve je ispalo dobro za Crvenu zvezdu koja je imala mnogo posla ovog ljeta.

"Ja sam zadovoljan šta smo i kako uradili. Zadovoljan sam bio već na početku prelaznog roka, jer smo veliki dio ekipe skupili na vrijeme, da prođu zajedno pripreme sa trenerom, da se upoznaju i prilagode načinu rada novog šefa. To je bilo mnogo bitno, dobar korak. Ali od početka nam je bilo jasno da to neće biti kraj, i da ćemo se pojačati sa još par igrača. (...) Sada imamo veći kadar, više mogućnosti, raznovrsnost na više pozicija. Sa klupe možemo da reagujemo kvalitetom. Jedino kada se gleda sa klupske i sportske strane mnogo toga se desilo u jednom prelaznom roku", kazao je Marin i zaključio:

"Ako gledamo idealan scenario, ovo što smo mi uradili u jednom prelaznom roku trebalo je razvući na tri ili četiri. Međutim, dobro smo menadžerisali, pošto je bilo potrebno, pričao i sam ranije, da još malo dodamo kvalitet. Ali stvarno vjerujem da imamo odličan tim".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC