• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potpisano - "Zvezda je spremna za Ligu šampiona" Ostvarena velika želja Baraka Bahara, stigao je Naser Điga!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

FK Crvena zvezda kompletirala je odbranu za Ligu šampiona.

 Naser Điga potpisao za Crvenu zvezdu Izvor: MN PRESS

FK Crvena zvezda potvrdila je da je doskorašnji štoper Bazela Naser Điga potpisao ugovor i zadužio dres sa brojem "24". On je stigao iz Švajcarske na jednogodišnju pozajmicu i njegovim dolaskom ostvarena je želja trenera Baraka Bahara da dodatno ojača odbranu.

"Naser Điga je mlad igrač koji dolazi iz Bazela i profil je štopera kakvog je Barak Bahar tražio od samog početka. Visok je, čvrst i brz, i to je ono što je Bahar želio kako bi naša odbrana izgledala baš po njegovom ukusu. Vjerujem da će se Điga brzo prilagoditi zahtjevima koje traži naš trener i da će biti dobro pojačanje za Zvezdu. Spremni smo za Ligu šampiona, radili smo na tome naporno, imamo iskustvo iz prethodna dva učešća koje će nam pomoći da budemo dobri u utakmicama koje slijede", istakao je sportski direktor Crvene zvezde, Mitar Mrkela.

Điga je reprezentativac Burkine Faso, u kojoj je i rođen u novembru 2002. godine. Visok je 187 centimetara, a član Bazela bio je od 2021. U dresu švajcarskog kluba odigrao je 22 meča i dao gol, a prošlu sezonu je proveo u francuskom klubu Nim, u Ligi 1, u kojoj je odigrao 21 meč.

"Zadovoljan sam što sam došao u veliki klub kao što je Crvena zvezda i daću sve od sebe da opravdam očekivanja. Radujem se igranju u Ligi šampiona, nisam imao priliku do sada da budem dio tako velikog takmičenja, iako sam nastupao u Ligi konferencija. U svakom slučaju, imam mnogo motiva da se dokažem, a ono zbog čega sam posebno nestrpljiv je da debitujem pred Zvezdinim navijačima. Bio sam na utakmici protiv Novog Pazara, i oduševio sam se atmosferom. Navijači su zaista fascinantni, tako da je to razlog više zbog kog sam srećan što sam ovdje. Nije zahvalno da pričam o sebi, ali smatram da sam moderan defanzivac, da znam da igram sa loptom, da sam brz, jak i dobar u igri "1 na 1" sa protivnikom", rekao je Điga.

Zvezda je ovaj potpis ozvaničila posljednjeg dana prelaznog roka u kojem može da licencira igrače za Ligu šampiona i po svemu sudeći definitivno je zaokružila izgled odbrane za nastupe u najjačem takmičenju i Superligi. Komandant defanzive biće Aleksandar Dragović, kapiten crveno-bijelih, a u zadnju liniju vratio se i Miloš Degenek iz Amerike, tu su i rezervisti Uroš Spajić, Nemanja Milunović, kao i Srđan Mijailović koji je "uskakao" na poziciju štopera. Po vokaciji lijevi bek Milan Rodić je takođe povremeno bio u toj ulozi, a prošle nedjelje klub se rastao sa svojim talentom, štoperom Stefanom Lekovićem, koji je otišao na pozajmicu u Viljareal.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC