• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi prati i tri igrača Zvezde: Kod mene nema klubaštva i molbi, znaju zašto ih zovem!

Autor Dragan Šutvić

Dragan Stojković Piksi pričao je o igračima iz Superlige koji bi mogli da zaigraju za reprezentaciju, kao i o onima koji imaju srpske pasoše iz inostranstva.

 piksi o igračima zvezde  Izvor: MN PRESS

Dragan Stojković obratio se medijima na konferenciji pred mečeve sa Mađarskom i Litvanijom. Odgovarao je na pitanja novinara, kako o spisku igrača, onima koji nisu tu zbog povrede, transferima i dešavanjima na fudbalskom tržištu... Jedna od tema bili su i igrači koji igraju u Superligi i koji bi mogli da budu na spisku.

Na listi se nalazi samo jedan igrač, Stefan Mitrović iz Crvene zvezde. "Tu je samo Stefan, nije niko drugi i to ne može da se promijeni. Ko god prati domaći fudbal, ovo će biti bogata trpeza za njih, pošto imamo reprezentaciju, klubove... Vidimo da Crvena zvezda sa dosta ulaganja igra Ligu šampiona, pa Čukarički i TSC takođe igraju grupnu fazu. Na Marakani ćemo imati poslastice, gledaćemo velike klubove, tako da želim da ova jesen bude uspješna za srpski fudbal i za reprezentaciju i klubove. Vjerujem da svi ljubitelji fudbala mogu da budu ponosni na to što su vidjeli. Svim klubovima želim puno sreće i uspjeha u Evropi. Vjerujem da i oni isto misle kada je reprezentacija u pitanju", rekao je Piksi.

Nastavio je da priča o njemu. "Prije desetak dana me je pitao neko za Mitrovića, a prošle godine nisam vidio da tako igra, a ja kažem - zašto niste vidjeli? Niste vidjeli jer nije igrao. Kaže kako nije igrao, pa morate da objasnite da sistem koji je Zvezda igrala nije bilo mjesta, a da sada sa novim trenerom i promjenom ima mjesta. On je igrač koji je od početka priprema i u prvenstvu pokazao veliki napredak i mislim da će biti još bolji i ovo mu je nagrada što je pozvan, kod mene je već debitovao i to nije slučajnost. Ima još igrača koji su interesantni, a Stefan je sa pravom na spisku Srbije. Posjeduje brzinu i još neke stvari koje se meni sviđaju, a zovem ih samo jer imaju moja fudbalska ubijeđenja, nikakvo klubaštvo, molbe...", objasnio je selektor.

Zatim je dao objašnjenje u svom stilu.

"Mitrović nije ni igrao prošle sezone za Zvezdu, to su dvije različite stvari, ne može da bude 12. igrač pored svih igrača. A u ovom sistemu ima mjesta kod Bahara. Sada neki drugi igrači trpe zbog toga i to je vrlo prosto i zato sam to i objasnio da ga nije bilo, igrao je na mahove".

Primijetio je još dvojicu mladih igrača - Kabića i Lučića.

"Sviđa mi se i Lučić kako igra, a debitovao je u Americi za reprezentaciju, neću da prejudiciram, ali to je to, to su ti mladi igrači. Očekujemo i tog Kabića, ali bojim se da neće imati minutažu, ali da ne ulazim ja u to, to je za Crvenu zvezdu. Očigledno je da je potencijal, ali Bože moj, pratićemo i gledaćemo i donosićemo odluke."

Prate se i još neki igrač, a da nije bilo povrede za nacionalni tim debitovao bi Ratkov. 

"U svakom slučaju je to to, na skeneru su nam još neki naši mladi igrači iz inostranstva i vidjećemo da im se pruži šansa, naravno zavisi od njih da će im to pripasti. Drago mi je što sam obavio razgovor sa Ratkovim i tek će pokazati šta ima, on je tek dijete sa 19 godina, ali vidi se zrelost u razgovoru i čini mi se opet da imamo biser u narednom periodu".

Za kraj je imao poruku za sve.

"Ako ste primijetili, ako niste, nema veze, ali ja činim sve dobro za srpski fudbal da naša budućnost bude svjetla da i onaj ko dođe na moje mjesto, da ima "hrane na toj trpezi". Neću da napravimo grešku neku da se kajemo u budućnosti i čini mi se da radim dobre stvari za srpski fudbal kao da ću biti 100 godina selektor. I ko dođe na moje mjesto će imati dobar materijal da kroji odijelo", zaključio je Piksi.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC