• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Piksi nakon poraza od Mađarske
 Piksi nakon poraza od Mađarske

PIKSI POSLIJE PORAZA: "SA SREĆOM SMO BILI U MINUSU!" Mađari odnijeli bodove, selektor ne bi mijenjao NIŠTA

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Fudbalska reprezentacija Srbije upisala poraz (2:1) u Beogradu, protiv selekcije Mađarske.

 Piksi nakon poraza od Mađarske Izvor: MN PRESS

Selektor Srbije, Dragan Stojković Piksi govorio je nakon poraza od Mađarske. 

Klikom na "RAZVOJ DOGAĐAJA" pročitajte šta je Piksi rekao na pres konferenciji.

23:52

KRAJ KONFERENCIJE

Selektor Dragan Stojković Piksi završio je obraćanje nakon poraza od Mađarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo!

23:50

Smirenost!

"Ma sve je urađeno, analiza, skauting... Neke stvari se dese iz dva odbitka, da lopta dođe do njih. Prvi gol, a i drugi, čak mislim da nije bio ni centaršut... Lopta je otišla tamo gde ne treba. Nekada i mi postižemo golove iz takvih situacija. Desilo se u kratkom intervalu, jeste šokantno. Najbitnije je da budete smireni. Potrebno je da uradite sve što je u vašoj moći kako biste preokrenuli. Lopta nije htela u mrežu iz raznoraznih razloga. Mi imamo još četiri utakmice, sami o sebi odlučujemo i verujem da ćemo sledeću utakmicu rešiti u svoju korist. Ovo je bilo prvo poluvreme, posle revanša u Budimpešti ćemo podvući crtu", zaključio je Stojković.

23:48

Ne bi ništa menjao!

"Ne bih drugačije spremio postavku. Tim koji je izašao na teren mi je bio garancija da ćemo odigrati dobru utakmicu, ali nema garancije da ćemo pobediti. Da je rezultat bio pozitivan, ne bih menjao na poluvremenu. Ideja je bila da se osveže krilne pozicije, da Mladenović i Živković imaju što više centaršuteva. Mađarski tim se branio i imao je mnogo igrača u kaznenom prostoru. Smatram da je bila dobra odluka, bili smo daleko bolji u drugih 45 minuta", istakao je selektor.

23:45

Da li je kasnio ulazak Jovića?!

"Možete sada da gledate i ovako i onako, lako je kada se utakmica završi. Mi smo u tim trenucima napadali, čekao se centaršut,... Mogu da kažem bravo za njihovog golmana. U jednom momentu sam hteo da igramo sa trojicom napadača, ali bismo imali manjak na sredini terena. Tada bismo bili u opasnosti da primimo gol", rekao je Stojković.

23:43

Zašto Radonjić?!

"Živković je pre dva dana imao jedno gaženje na palcu leve noge i bio je pod velikim znakom pitanja za danas. Incident koji se desio na terenu, gaženje kramponima i to je bio razlog. Po meni je Radonjić imao zadovoljavajuću rolu u prvih 45 minuta. Danas smo razgovarali i to je bio dogovor - da osvežimo tim".

23:41

Cilj se ne menja!

"Što se tiče reakcije igrača i stručnog štaba, ovaj rezultat ne remeti cilj koji mi imamo. Jedste ovo poraz, mi moramo da ga prihvatimo, ali je najvažnija sledeća utakmica koju moramo da pobedimo", rekao je Stojković i dodao: "Ne krivim ikoga. Dešavaju se greške, dešavaju se stvari koje niste planirali i računali. Mi smo tim, kao takvi se ponašamo. Momci su dali sve od sebe, želeli su! Mađarska nije više želela, to je nemoguće. Iste su nam želje, htenja i cilj, ali ponekad protivnik igra bolje od vas."

23:39

Mađarska je odličan tim!

"Zaboravljate da je Mađarska jedan odličan tim, govorim o ovom odličnom timu od danas koji respektujem. Njima je pripali prvih 45, nama drugih 45 minuta. Bili smo blizu gola, njihov golman je bio fantastičan. Borili smo se, dali sve od sebe. Pravili smo izmene da napadamo, da budemo opasni", rekao je selektor Stojković!

23:37

Bez sreće!

"Važno je da imate malo sreće, da odbitak dođe do vašeg igrača a ne do njihovog. Mi smo večeras u tome bili u minusu", rekao je Piksi.

23:36

Prvi komentar!

"Bez obzira na to što smo na najbolji mogući način otvorili utakmicu i poveli 1:0, imali smo nekoliko momenata u kojima smo mogli da postignemo drugi gol, a onda su iz dve odbijene lopte u kratkom roku Mađari uspeli da se podignu i postignu dva gola. Prvi deo meča nismo bili dovoljno mobilni, Mađarskoj je pripalo to poluvreme i sa druge strane smatram da smo u nastavku zaista dominirali. Nismo uspeli. Poraz nije tragedija, dali smo sve od sebe da ne izgubimo utakmicu, ali se to desilo", rekao je Stojković.

23:33

Govori selektor!

Počinje konferencija selektora Stojkovića!

23:30

Odgovornost!

"Ne plašim se da preuzmem odgovornost, ali rizik mora da bude kalkulisan. Previše poštujem dres Mađarske da bih nasumično birao igrače za tim. Niko nije u ekipi slučajno, a ako neko nije u timu to znači da on još nije spreman za reprezentaciju", zaključio je mađarski selektor, pre nego što se portparol zahvalio na saradnji i prekinuo konferenciju kako bi tim stigao na aerodrom i uhvatio let za Mađarsku.

23:25

Prvo selektor Mađarske!

Novinarima će se prvo obratiti selektor reprezentacije Mađarske, a portparol njihovog tima najavio je da će konferencija biti veoma kratka kako bi stigli na let za Budimpeštu.

"U prvom delu meča igrali smo veoma dobro, nismo zaslužili da gubimo. Napravili smo grešku u tom trenutku, ali smo odgovorili na pravi način i postigli dva gola. Kada igrati u Srbiji, protiv njihovog stila igre, znate da ćete morati da patite. U drugom delu meča igrali smo sa ogromnim srcem i sačuvali smo rezultat. Imali smo i malo sreće u drugom delu meča. Ako za prvi deo možemo da kažemo da smo bili bolji, u drugom delu meča Srbija je nadigrala nas. Kada sam započeo posao pre pet godina, mnogi nisu verovali u ekipu. Unapredili smo kvalitete, moramo da budemo ponosni. Ne sećam se nijednog našeg meča u kojem se nismo borili. Zbog toga čestitam svim igračima u mom timu. Sećam se koliko su kritika neki od ovih igrača dobijali u prošlosti i koliko sam kritika ja dobijao zajedno sa njima. Pošto smo videli da mogu da asistiraju i pogađaju, sledeći prijateljski meč ćemo ih prebaciti u napad", rekao je selektor Mađarske na opasku da su njegovi štoperi doneli preokret u Beogradu.

23:10

Prva izjava selektora!

Pre konferencije za medije na stadionu Rajko Mitić, selektor Stojković govorio je ispred kamera televizije "Arena sport". Tom prilikom istakao je da srpski tim nije zaslužio poraz!

"Nije smak sveta. Neočekivan poraz, verujem da ga nismo zaslužili, ali moramo da ga prihvatimo. Mi smo uradili sve da dođemo do gola, poveli 1:0, imali smo par akcija za drugi pogodak. A onda su oni iz dve odbijene lopte dali dva gola", rekao je Piksi i dodao: "Kao da lopta nije htela u gol. Idemo dalje, moramo da pobedimo u Litvaniju."

23:05

Šta još čeka Srbiju?

Do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se 2024. godine igra u Nemačkoj Srbiji su ostale još četiri utakmice. Već 10. septembra "orlovi" igraju u Litvaniji, 14. oktobra će gostovati Mađarskoj i 17. oktobra će nacionalni tim dočekati Crnu Goru. Ta dva meča mogla bi da budu presudna za konačan ishod kvalifikacija Srbije, dok će poslednji meč u ovom ciklusu biti odigran protiv Bugarske u Leskovcu, 19. novembra, četiri dana nakon prijateljske protiv Belgije u Briselu.

23:00

Stanje na tabeli...

Ovakva je trenutno situacija u našoj kvalifikacionoj grupi:



Standings provided by Sofascore

22:55

Poraz Srbije!

Reprezentacija Srbije povela je već u ranoj fazi susreta, nakon kombinacije dvojice Dušana - Tadića i Vlahovića. Napadač Juventusa uputio je udarac ka golu i pitanje je gde bi ta lopta završila da je Atila Salaj nije sproveo do mreže. Ipak, prednost nije dugo trajala pošto su Bernabaš Varga i Vili Orban u roku od samo dva minuta preokrenuli stanje na semaforu i postavili konačnih 2:1 u korist Mađarske. Ovako je izgledao meč Srbija - Mađarska u Beogradu!

22:50

Dobro veče!

Nakon bolnog poraza fudbalske reprezentacije Srbije od Mađarske (2:1) i to posle preokreta u prvom delu meča medijima će se obratiti selektor Dragan Stojković Piksi. Pratite uz MONDO konferenciju za novinare.

UKRATKO

  • Srbija izgubila od Mađarske (2:1)
  • Selektor Stojković se obraća
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije