• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pele više nije brazilski kralj strijelaca! (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Nejmar je postao najbolji strijelac u istoriji brazilske reprezentacije.

 nejmar najbolji strijelac brazila  Izvor: Profimedia

Na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Brazil je savladao reprezentaciju Bolivije ubjedljivim rezultatom 5:1. U dresu brazilske reprezentacije istakao se slavni fudbaler Nejmar koji je uspio da zatrese mrežu protivnika dva puta i time je i zvanično obezbijedio titulu najboljeg strijelca u istoriji Brazila. Do sada na tom mejstu bio je legendarni Pele.

Nekadašnji as Brazila mnogo je brže došao do 77 golova za reprezentaciju. Pele ih je upisao za 92 nastupa, dok je Nejmar 78 golova postigao na 125 nastupa za nacionalnu selekciju. Imajući u vidu da novi fudbaler Al-Hilala iz Saudijske Arabije ima tek 31 godinu, jasno je da su pred njim još nekoliko desetina nastupa za nacionalni tim, a samim tim i prilika da uveća golgeterski saldo.

Na meču protiv Bolivije Nejmar je prvo propustio priliku da sa bijele tačke postigne pogodak pri rezultatu 0:0, ali se u drugom dijelu meča razigrao. Nakon što su Rodrigo u 24. i 53. minutu, kao i Rafinja u 47. minutu susreta tresli mrežu Bolivijaca, Nejmar je stupio na scenu i golovima u 63. i 91. minutu oborio je rekord "kralja fudbala".  

Iako je tokom posljednjih nekoliko godina često osporavan, prozivan zbog simuliranja, mnogo propuštenih mečeva i forme koja nije na nivou partija iz Barselone, Nejmar je i dalje jedan od najboljih na svijetu. Karakterističan brazilski talenat za fudbal nije nestao, a saigrač Sergeja Milinković-Savića i Aleksandra Mitrovića u Saudijskoj Arabiji će ga i u narednim godinama pokazivati u dresu nacionalnog tima.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC