• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kodro razočaran: Očekivali smo više - stvari se komplikuju, vidjećemo šta dalje

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nakon poraza od Islanda (0:1), BiH je praktićno izgubila sve šanse da se preko kvalifkacija domogne Evropskog prvenstva.

 Meho Kodro komentarisao poraz BiH od Islanda Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

BiH je porazom od Islanda (0:1) praktično izgubila sve šanse da se kroz kvalifikacije dočepa Evropskog prvenstva, koje će dogodine biti održano u Njemačkoj.

Blijedo su izgledali "zmajevi" u Rejkjaviku, i ono malo prilika koje su stvorili nisu uspjeli da realizuju, što je kažnjeno u sudijskoj nadoknadi, kada je Alfred Bogason pogodio za minimalno slavlje domaćih.

"Očekivala su bila veća, naročito u rezultatskom smislu. Očekivali smo tešku utakmicu, ali činilo mi se da nije bila toliko teška u prvom poluvremenu. Islanđani nisu vršili pritisak niti su imali jak defanzivni intenzitet, što smo mi očekivali. Falio nam je zadnji pas, a u drugom poluvremenu imali smo i neke šanse koje nismo iskoristili. Na kraju smo se otvorili, krenuli po pobjedu i desilo se to što se desilo", rekao je selektor BiH Meho Kodro nakon meča.

Iako ističe da je njegov tim želio pobjedu, jalova igra bez izrazitih prilika, nije donijela ništa konkretno pred golom Islanda.

"Utakmica je bila možda sporija nego što sam očekivao, ali od samog početka htjeli smo pobjedu. Imali smo dominaciju na sredini terena, lagano dolazili do zadnjih 30 metara i mogli smo više da ugrozimo njihov gol, ali nedostajao je taj završni pas. U drugom poluvremena dolazili smo i do zadnjeg pasa, ali falila je realizacija. Imali smo tri-četiri prilike da damo gol prije nego što su ga oni dali."

Jasno je sada da će BiH teško kroz kvalifikacije doći do drugog mjesta, na kojem je sada Slovačka sa 13 bodova. BiH ima šest. To znači da će vjerovatno sve snage biti usmjerene ka baražu Lige nacija.

"Vidjećemo šta dalje. Još sam pod utiskom ove utakmice. Pokušaćemo analizirati i vidjeti šta ćemo u narednom periodu. Komplikuju se stvari, ali dok budemo imali i najmanje šanse, pokušaćemo da damo sve od sebe. Ako ne bude išlo u kvalifikacijama, okrenućemo se baražu", zaključio je Kodro.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC