• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ajaks u centru pažnje zbog direktora, cijela Holandija priča o tome!

Autor Dragan Šutvić

Da li je Sven Mislintat u sukobu interesa zbog kupovine Borne Sose u Ajaks utvrdiće istraga.

 da li je direktor ajaksa u sukobu interesa  Izvor: Profimedia

Ajaks je ovog ljeta napravio veliki zaokret angažovanjem novog sportskog direktora Svena Mislintata koji je napravio "čistku", a potom i doveo veliki broj novih fudbalera u skladu sa politikom slavnog holandskog kluba. Zaradili su preko 150 miliona evra od transfera Timbera, Alvareza, Kudusa, Basija i Daramija, rastali su se i sa kapitenom Dušanom Tadićem, a stigli su novi mladi i poletni igrači poput Mikautadzea, Šutala, Forbsa, Avile, Tahirovića, Sose, Akpoma...

Ne samo da je potrebno vrijeme da bi se oni uklopili kod novog trenera Morisa Stajna, nego je sada i Mislintat pod istragom zbog transfera jednog od pomenutih fudbalera. U pitanju je Borna Sosa zbog kog je poznati sportski direktor u sukobu interesa, za šta - tvrde u Ajaksu - niko nije znao dok se ovog ljeta dogovarao transfer defanzivca iz Štutgarta za osam miliona evra.

O čemu se radi? Mislintat je oko transfera Borne Sose pregovarao sa agentom koji inače ima udio u vlasništvu njegove kompanije "Matchmetrics GmbH". U pitanju je platforma koja služi za skautiranje igrača uz pomoć raznih statističkih parametara u kojoj Mislintat ima 35 odsto vlasništva, odnosno njen je najveći dioničar, prenosi holandski "NOS". Agent Artur Bek sa kojim je Mislintat pregovarao oko transfera Sose, baš ovog ljeta je takođe kupio udio u kompaniji (3% za 161.000 evra) i tu nastaje problem pošto se ispituje da li je tu učinjeno nešto ilegalno.

U međuvremenu se oglasio Ajaks i objasnio da "nije upoznat s ovim informacijama" i da su zbog toga kontaktirali Svena Mislintata koji je dao detaljno objašnjenje oko toga, pojasnivši da nema ništa sporno, ali to nije na njemu da procijeni.

"Sven je naveo da se 2020. dogodila runda investicija u kojoj su različite strane ulagale u kompaniju Matchmetrics. Prilikom sklapanja ugovora o ulaganju odmah je dogovoreno da će se to ulaganje kasnije pretvoriti u 3% udjela, prema Svenu. Ajaks to, naravno, dodatno istražuje i pomažu mu spoljašnji savjetnici. Sven u potpunosti sarađuje i dijeli sve relevantne dokumente", objasnio je Ajaks koji je sada u centru pažnje zbog potencijalne koruptivne radnje.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC