• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dušan Tadić je slobodan igrač! Ajaks potvrdio razlaz s kapitenom Srbije: Nismo htjeli da bude ovako...

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Kapiten Srbije Dušan Tadić poslije pet godina je napustio amsterdamski klub i postao slobodan igrač.

 Ajaks odobrio raskid ugovora Dušana Tadića Izvor: Profimedia

Jedan od najboljih igrača u istoriji "kopljanika" zatražio je raskid ugovora nezadovoljan politikom dovođenja pojačanja, a Ajaks mu je to odobrio u petak uveče, pa će Tadić biti slobodan u izboru nove sredine.

"Odluku o odlasku iz kluba bilo je jako teško donijeti. Ipak, vjerujem da je ovo pravi trenutak. Mislim da je ispravno ne samo za mene nego i za klub da napravimo novi početak. Svi uspjesi u Ajaksu daju mi neopisiv osjećaj kakav nikad prije nisam iskusio u karijeri. Želio bih zahvaliti svim navijačima na prekrasnom vremenu koje sam proveo ovdje. Ako bude zavisilo od mene, ovo nije konačno zbogom. Zauvijek ću biti član Ajaksa i nadam se da ću se uskoro vratiti u Amsterdam, u drugoj ulozi poput trenerske", rekao je Tadić, a prenio klupski sajt.

Sportski direktor "kopljanika" Sven Mislintat je potvrdio odlazak na fudbalerov zahtjev.

"Dušan nam je rekao da želi raskinuti ugovor u Amsterdamu. Od svog dolaska 2018. pokazao je koliko je važan za ekipu i kako je pravi vođa, kako na terenu tako i izvan njega. Prošle sezone, njegova je statistika bila nevjerovatna i nije propustio nijednu utakmicu prvenstva od svog transfera u Ajaks. Činjenica da odlazi je nevjerojatan gubitak za Morisa Štajna i njegov stručni štab. Voljeli bismo da smo ga zadržali, ali poštujemo njegov zahtjev i želimo mu sve najbolje do kraja karijere. Ajaks će biti s njim u kontaktu s njim u vezi kada je trenerski posao u pitanju, i dali smo mu do znanja da će uvijek biti dobrodošao", rekao je prvi operativac Ajaksa.

Dušan Tadić inače ima 34 godine i u Ajaksu je proveo posljednjih pet sezona. Za klub je odigrao 241 meč i ima spektakularan učinak od 105 golova i 112 asistencija, zbog čega je postao i kapiten i vođa tima. I plesao je u dresu Ajaksa tako da bi sigurno i pokojni Johan Krojf bio ponosan. Osvojio je tri titule prvaka Holandije, četiri puta bio najbolji asistent, postigao gomilu golova, a zauvijek će ostati upamćena njegova igra protiv Reala u Madridu u martu 2019, kada je dao gol, dva namjestio i srušio ekipu koja je osvojila prethodne tri titule Lige šampiona. Čuveni L'ekip dao mu je "desetku" za taj nastup i postao je tek deveti igrač u istoriji koji je dobio tu ocjenu, za vanrevremenski nastup. Pogledajte kako je to izgledalo:

Prethodnih dana, nagađano je da će Tadić otići u Bešiktaš, ali to još nije definitivno potvrđeno. Saznaćemo uskoro...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC