• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Uželio sam se Srbije, pazimo se juna!" Dušan Tadić pred meč sa Bugarima: Ne smije niko da se opusti!

Autor Dragan Šutvić

Srpski fudbaler Dušan Tadić traži od svojih saigrača da ne izgube fokus pred meč sa Bugarima.

 dušan tadić o utakmici bugarska srbija  Izvor: MN PRESS

Kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić vratio se u domovinu poslije naporne sezone sa Ajaksom i danas je u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi prisustvovao obilježavanju 50 godina od titule "kopljanika" u Kupu evropskih šampiona, osvojene baš u Beogradu 1973. Tadić je mladim talentima pričao o važnosti koju fudbal igra u odnosima Srbije i Holandije, dok se osvrnuo i na fudbalske teme - prije svih naredni meč državnog tima.

Srbija je vrhunski počela novi ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i ima šest bodova iz mečeva sa Crnom Gorom i Litvanijom, dok 20. juna igramo bitan duel u Razgradu protiv Bugarske. Zbog toga što je to termin koji nije naročito čest, Tadić kapitenski upozorava.

"Junski termin je uvijek nezgodan i opasan. Završio si napornu sezonu, ali ne smiješ previše da se opustiš, moraš da ostaneš u ritmu i da se dobro pripremiš za reprezentativni izazov. Utakmica protiv Bugarske je veoma važna, očekuje nas prije toga i prijateljski susret sa Jordanom u Beču. Svi smo se uželjeli novog okupljanja, uskoro krećemo sa treninzima i želja nam je da i poslije treće utakmice u kvalifikacijama ostanemo na čelu grupe sa maksimalnim brojem bodova", kazao je Tadić.

Osvrnuo se Tadić i na to što će Srbija imati veliki broj predstavnika u finalima UEFA takmičenja. Kao član Intera u finalu Lige šampiona će biti mladi Aleksandar Stanković, potom su tu u Ligi Evrope Mile Svilar i Nemanja Matić (Roma), odnosno Nemanja Gudelj i Marko Dmitrović (Sevilje), a u finalu Konferencijske lige za Fiorentinu igraju još i Luka Jović, Aleksa Terzić i Nikola Milenković.

"U sredu igraju Sevilja i Roma, imamo naše momke na obje strane i to je dobro jer ne moram da se izjašnjavam za koga ću navijati. Fiorenitna igra u finalu Lige konferencija i to je lijepa prilika da trofej završi u rukama srpskih reprezentativaca. Finale Lige šampiona nudi nam poslasticu u duelu Intera i Mančester sitija. Ovako objektivno, svi bi tipovali na Engleze, pa i ja. Međutim, treba biti oprezan sa prognozama. U jednoj utakmici, nikada ne smiješ da potceniš Italijane. Siti je definitivno zaslužio da postane prvak Evrope, ali nikad se ne zna", kazao je kapiten Srbije i Ajaksa.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC