• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA vratila Ruse i pokrenula opšti haos!

Autor Dragan Šutvić

Odluka da se mladi ruski timovi vrate pod UEFA okrilje izazvala je neočekivano burnu reakciju.

 ukrajina neće da igra protiv rusa  Izvor: Profimedia

UEFA je donijela odluku da 18 mjeseci poslije "protjerivanja" ruskih klubova i reprezentacija zbog rata u Ukrajini polako vraća njihove selekcije u svoja takmičenja. Tako je na posljednjem Kongresu donijeta odluka da mladi ruski timovi (do 17 godina), kako dječaci tako i djevojčice, mogu da učestvuju u međunarodnim takmičenjima i to je izazvalo burne reakcije.

Odmah smo vidjeli da su u Engleskoj reagovali i saopštili da sigurno neće učestvovati na istim turnirima na kojima će igrati i selekcije i Rusije, jasno jer je to politika cijele države, a nisu usamljeni u tome. Još pet zemalja je podiglo glas nakon ove pomalo i neočekivane odluke predsednik Aleksandera Čeferina koji kao da nije previše mislio na posljedice vrlo osjetljive odluke, i to dok još traje rat u Ukrajini.

Pored Engleza, očekivano je da su se pobunili Ukrajinci: "Fudbalski savez Ukrajine potvrđuje da neće učestvovati ni u jednom takmičenju u kome učestvuju ruske ekipe i apelujemo na ostale Saveze članice UEFA da bojkotuju moguće utakmice sa ekipama iz Rusije", navodi se u saopštenju koje je unijelo potres u evropskom fudbalu. Osim njih, već su Poljska, Letonija, Danska i Švedska odlučile da će bojkotovati takmičenjima na kojima su Rusi i Ruskinje.

Iako će se takmičiti bez zastave, himne i grba, to nije dovoljno, pa su već Šveđani, kod kojih se organizuje Evropsko prvenstvo za žene 2024. godine dodale da U17 reprezentativke Rusije neće moći da igraju. Za sada nema više najava da li će i ostali Savezi u Evropi podržati ovakvu odluku.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

СА

И запад нас учи култури и демократији, једнакости и сличним с**њима о којима тупе стално. Дјеца су дјеца ма из ког дијела свијета били, не одлучују ни о чему, а на њима све остаје, али не и у ЕУ, срамота.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC