• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Golman pao na travu, a sudija prekinuo derbi u Superligi Srbije: Detalji nereda u Novom Pazaru - nije prvi put! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Navijači pogodili golmana svog tima, Nikola Mirković ostao da leži na travi, a sudija Jovanović prekinuo utakmicu.

 Zašto je prekinut meč Novi Pazar Vojvodina Izvor: MN PRESS

Početak subotnjeg programa u Superligi Srbije obilježio je veliki skandal u Novom Pazaru! Utakmica domaćeg tima i Vojvodine bila je prekinuta jer je glavni arbitar Srđan Jovanović naložio da se isprazni tribina iza gola koji je u prvom dijelu meča branio tim iz Novog Pazara.

Nakon što je Nikola Mirković pogođen petardom, igrači su poslati u svlačionice, uslijedio je dug prekid, a na srpski fudbal još jednom je bačena mrlja zbog neprikladnog ponašanja navijača na stadionima... Prekid je trajao gotovo sat vremena!

ŠTA SE DESILO U PAZARU?

Već u ranoj fazi utakmice domaći navijači napravili su haos na stadionu. Najvatrenije pristalice Novog Pazara udružene u navijačku grupu "Torcida Sandžak" pravile su pirotehnički šou na derbiju 11. kola protiv Vojvodine, ali su stvari izmakle kontroli - nekoliko petardi ubačeno je na teren i izvjesno je da će domaćin biti kažnjen zbog toga!

Pogledajte

00:19
Novi Pazar incident
Izvor: TV Arena sport
Izvor: TV Arena sport

Jedna od njih eksplodirala je baš pod nogama golmana Nikole Mitrovića, druga u neposrednoj blizini štopera Abdulaja Sisea, povratnika u redove Novog Pazara. Čuvaru mreže Mirkoviću ukazana je ljekarska pomoć, a zatim su se Adem Ljajić i on uputili ka navijačkoj tribini kako bi objasnili domaćim pristalicama odluku glavnog sudije. Srđan Jovanović je odlučio da prekine meč dok se ne isprazni taj dio stadiona.

KO JE NIKOLA MIRKOVIĆ?

Čuvar mreže iz Smedereva trenutno je kapiten Novog Pazara! Iskusni golman je u karijeri branio za Napredak iz Kruševca, Železničar iz Smedereva, Mladi Radnik iz Požarevca, subotički Spartak, Zvijezdu iz Gradačca i Rad, prije nego što je počela njegova prava inostrana karijera. Jednu sezonu proveo je u grčkom Atromitosu, jednu sezonu u danskom Senderjiskeu, a onda se vratio u Srbiju. Branio je još za Budućnost iz Dobanovaca, Mladost iz Novog Sada, ponovo Budućnost i zatim Metalac iz Gornjeg Milanovca.

Ekipu Novog Pazara pojačao je tokom ljeta 2023. godine i odmah je postao kapiten tima. Sa kapitenskom trakom oko ruke predvodio je Pazarce na svakom od dosadašnjih devet prvenstvenih utakmica, a izuzetak su samo trenuci kada minute u plavo-bijelom dresu dobija Sejduba Suma. Nekadašnji fudbaler Partizana dogovorio se da bude kapiten kad god je na terenu, pa mu Mirković prepušta kapitensku traku čim uđe u igru.

INCIDENT SA FILIPOM KLJAJIĆEM!

Nekadašnji golman Partizana Filip Kljajić vratio se u junu 2022. godine iz Japana u srpski fudbal i potpisao ugovor sa Novim Pazarom, ali... Ispostavilo se da je to bila jedna od najlošijih odluka u njegovoj karijeri, iako je prvi dio sezone bio istorijski dobar za tim. Problemi su počeli kasnije!

Krajem marta 2023. godine Filip Kljajić je fizički napadnut nakon utakmice od strane navijača Novog Pazara, a Rasim Ljajić je istog trenutka obavijestio javnost da zbog tog incidenta napušta klub! Ispostavilo se kasnije da je Filip dva puta napadnut, a da su ga navijači hvatali za glavu, zavrtali mu uši, vrijeđali na rasnoj i vjerskoj osnovi... Dobijao je prijetnje da će mu polomiti ruke i da će mu iskopati oči, zbog čega je riješio da napusti klub! Tih dana je na klupu trebalo da sjedne Feđa Dudić, ali kada je vidio šta se dešava stručnjak iz Bosne i Hercegovine se okrenuo i napustio grad.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC