• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vratio se u reprezentaciju i obradovao Piksija! Oglasio se Mijat: Samo da opet ne bude za infarkt...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mijat Gaćinović dobio je priliku da otrkrije utiske povratka u reprezentaciju, pa govorio o očekivanjima pred Mađarsku i Crnu Goru.

 Mijat gaćinović ponovo u reprezentaciji Srbije Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Poslije konferencije za medije uoči okupljanja reprezentacije A za kvalifikacije na Evropsko prvenstvo, na kojoj je selektor Dragan Stojković najavio dva spektakla koja očekuje njegov tim, Mijat Gaćinović takođe je podijelio utiske o povratku u selekciju. Piksi je na konferenciji izjavio da je najjači utisak na njega ostavio upravo fudbaler koji trenutno nastupa za grčki AEK, a pohvale selektora bile su sjajan povod da Mijat Gaćinović progovori o novi izazovima u presudnim mečevima.

"Mnogo mi je drago što sam opet sa reprezentacijom, konferenciju nisam pratio, ali mi svakako prijaju riječi selektora Stojkovića. Sada je na meni da opravdam njegovo povjerenje i da dobre igre sa kupske scene prenesem i na reprezentativni nivo", kazao je momak koji je posljednji nastup za A tim zabilježio još u novembru 2020. godine u pobjedi protiv Rusije 5:0.

"Pratili su me pehovi u posljednje tri godine. Prvo okupljanje kod selektora Stojkovića propustio sam zbog povrede, poslije toga nisam imao adekvatnu minutažu u Hofenhajmu i bilo je razumljivo što me nema na spisku. Sada je srećom sve u najboljem redu, igram konstantno u AEK-u, pružam dobre partije i spreman sam da doprinesem igri nacionalnog tima u dva najvažnija meča na putu ka Evropskom prvenstvu. U Budimpešti nas očekuje pun stadion, vatrena atmosfera, nešto slično kao u Lisabonu protiv Portugala. Ali, zar nismo svi kao klinci sanjali da u takvom ambijentu igramo i pobjeđujemo u dresu svoje zemlje?", izjavio je Gaćinović.

Okupljanje "orlova" uoči kvalifikacija obilježio je svima dobro poznat datum kada je Srbija savladala Gruziju (1:0) golom Aleksandra Prijovića na stadionu "Rajko Mitić" i tako se plasirala na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a Mijatu Gaćinoviću je ta utakmica ostala u lijepoj uspomeni.

"U Tbilisiju sam debitovao i postigao prvenac u dresu A tima Srbije. To se ne zaboravlja. Ušao sam u finišu meča umjesto Filipa Kostića i samo par minuta kasnije zatresao mrežu i riješio pitanje pobjednika. Sjećam se da mi je Tadić gurnuo pas, onako u njegovom stilu. Duća je fudbaler vrhunske klase, sa njim je sve lakše. Kada je lopta u njegovom posjedu, bitno je samo da se dobro krećete i da na vrijeme utrčite u prazan prostor. Sve ostalo je stvar rutine. Kada imate takvog igrača u timu, gledate na sve načine da njegov kvalitet iskoristite na pravi način", izjavio je fudbaler.

Izvor: MN PRESS

"Orlovce" očekuje gostovanje Mađarskoj u Budimpešti (14. oktobar), potom su domaćini Crnoj Gori (17. oktobar), a iz prethodna dva ciklusa UEFA Lige nacija, ovo su im već dobro poznati rivali.

"Crnu Goru smo pobijedili u oba meča, sa Mađarima imali mnogo više problema. Jasno je da nas očekuju dva velika izazova. Mađarska je i prije mjesec dana u Beogradu pokazala da je vrlo organizovana i dobro vođena reprezentacija. U njihovoj igri nema padova, svi na terenu pružaju maksimum svojih kapaciteta, teško primaju golove. I pored toga, stvorili smo veliki broj šansi u drugom poluvremenu i nismo zaslužili da izgubimo. Sada je prilika za revanš, dobra igra i pobjeda u Budimpešti mogu da budu prava uvertira za spektakl na stadionu ‘Rajko Mitić’ u duelu sa Crnom Gorom. Kada je riječ o južnim susjedima, tu već nema nikakvih tajni. Dobro se poznajemo, oni će biti jako motivisani, a naša je obaveza da na terenu dokažemo da smo bolji i da zaslužujemo direktan plasman na Evropsko prvenstvo", rekao je Srbin.

Fudbaler se nada da će "orlovi" u Budimpešti proći slično kao u osmini finala omladinskog prvenstva svijeta na Novom Zelandu, na kojoj je nastupao Gaćinović. Zajedno sa njim igrali su Rajković, Veljković, Babić, Maksimović, Živković i Gaćinović, a za Mađarsku Kalmar, Nađi i Salai.

"Samo da ne bude opet infarkt završnica. Mađarska mi je ostala u divnoj uspomeni, to je jedna od utakmica koja nam je trasirala put ka svjetskom tronu. Sjećam se da sam počeo sa klupe jer se nisam osjećao dobro, ušao sam umjesto Gruje i nije bilo lako. Izjednačili smo preko Šaponjića u posljednjim sekundama regularnog toka, a onda je Talaber dao autogol u posljednjem minutu drugog produžetka. Igrali smo pola sata sa igračem manje zbog isključenja Antonova, junački izdržali nalete Mađara i sreća nas je pogledala kada je bilo najvažnije. Naša generacija je zaista nešto posebno i vjerujem da ni u seniorskom uzrastu nismo rekli svoju posljednju riječ", siguran je Gaćinović.

Mijat je prošle nedjelje slomio rivala kada je u samoj završnici 95. minutu zatresao mrežu Atromitosa i tako doveo AEK do konačnih 2:1, mediji su non-stop pisali o sjajnom fudbaleru koji je "spasio" svoj klub.

"Bilo mi je strašno krivo što protiv Dinama nisam izveo penal u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Isto bih bocnuo loptu, jer znam iz iskustva da golmani u tako važnim trenucima nikada ne ostaju u mjestu. Bio sam ljut na sebe, jedan sam od iskusnijih u ekipi, nosilac igre i morao sam da budem uporniji i da preuzmem odgovornost kada je sudija pokazao na 'bijelu tačku'. Srećom, Vida je ispravio grešku Garsije i postigao gol iz odbitka. Protiv Atromitosa sam osjetio da se uvukao strah u ekipu i na tribine, želio sam nekim specifičnim potezom da vratim samopouzdanje i da pokažem da posjedujemo karakter koji nas je i doveo do šampionske titule. Bocnuo sam i sve se završilo kako treba, mada mi nije bilo svejedno kada sam poslije utakmice pogledao snimak i vidio koliko je golman bio blizu lopte", pričao je reprezentativac pa dodao:

"Prešlo mi je u naviku da tresem mreže na stadionu AEK-a, skoro sve golove koje sam postigao u posljednje vrijeme bili su na domaćem terenu. Ako se tome doda da sam bio strijelac prvog gola na otvaranju ovog stadiona, jasno je da nadimak apsolutno ima smisla", zaključio je Mijat Gaćinović. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC