• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šokantna ispovijest bivšeg fudbalera: "Pirlo dopuštao igračima da puše čak i u svlačionici!"

Autor Dragan Šutvić

Ofanzivac Kolin Kazim-Ričards koji je prethodne sezone igrao pod komandom Andree Pirla otkrio detalj iz svlačionice.

 andrea pirlo dozvoljavao igračima da puše  Izvor: MN PRESS

Nakon bogate igračke karijere i kultnog statusa u čitavoj fudbalskoj generaciji Italijan Andrea Pirlo riješio je da se oporoba i kao trener. Za sada mu to ne ide sjajno, a jedna anegdota iz Turske možda otkriva zašto je to tako. Doskorašnji fudbaler Karagumruka Kolin Kazim-Ričards otkrio je da se tokom prethodne sezone pušilo u svlačionici Pirlovog tima, a da je Andrea svojim zemljacima dozvoljavao da uživaju u cigaretama čak i na poluvremenu!

U turskom timu prošle sezone bili su italijanski igrači Emilijano Vivijano, Davide Biraski, Mateo Riči, Andrea Bertolači i Fabio Borini, kao i Rajan Banija koji ima dvojno državljanstvo Italije i Turske. Nije poznato koga od njih je "isprozivao" Kazim-Ričards, ali je jasno da su pojedini imali povlašćeni tretman kod Pirla!

"U Turskoj igra dosta Italijana već godinama, ali sam se iznenadio kada sam vidio kakav stil života imaju. Prošle sezone u Karagumruku ih je bilo baš dosta koji konzumiraju cigarete. U klubovima gdje sam prije igrao nijedan trener to nije dopuštao, ali Andrea Pirlo je dopustio igračima da puše cigarete. Prvo sam vidio da oni puše cigarete pred treninge ili utakmice i njemu to nije uopšte smetalo, dopustio im je to. Ipak, kada sam vidio da to čak rade u svlačionici i na poluvremenu, bio sam baš šokiran. Očekivao sam tu neku disciplinu, ali već po tome sam shvatio da tu nema nikakvog reda i nije čudo što se sve tako brzo završilo i raspalo", rekao je turski fudbaler Kolin Kazim-Ričards. 

Iako njegova karijera ne može da se poredi sa svim što je Andrea Pirlo uradio u igračkim danima, Kolin ima pravo da kritikuje Italijana za neuspješan trenerski mandat u Turskoj. Sarađivali su, pa je iz prve ruke mogao da vidi koliko je grešaka Pirlo napravio u samo jednoj sezoni.

Inače, Kolin Kazim-Ričards rođen je u Lejtonu u Engleskoj, a tursko porijeklo ima preko majke. Zbog toga je i nosio dres reprezentacije Turske čak 37 puta, uz dva pogotka. Na klupskom nivou igrao je za Bari, Brajton, Šefild junajted, Fenerbahče, Tuluz, Galatasaraj, Olimpijakos, Blekburn, Bursu, Fejnord, Seltik, Koritibu, Korintijans, Lobos, Verakruz, Pačuku, Derbi i Karagumruk. Posljednjih nekoliko mjeseci je bez kluba i vjerovatno razmišlja o završetku igračke karijere.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC