• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija u Mađarskoj traži osvetu i plasman na EURO!

Autor Nemanja Stanojčić

Srbija protiv Mađarske igra vjerovatno i ključni meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

 Mađarska Srbija gdje se igra sastav orlova ko sudi meč Izvor: MN PRESS

Srbija ima jedan cilj - plasman na Evropsko prvenstvo. Javno su to rekli svi u nacionalnom timu, počevši od selektora Dragana Stojkovića. Priliku da to praktično obezbijedi ima već u subotu uveče u Budimpešti (20.45). Sve što je potrebno jeste da pobijedi selekciju Mađarske.

Zvuči jednostavno? Papir je jedno, teren je drugo i Piksijevi izabranici moraju da pokažu od čega su satkani. Jednom su već to uspjeli, tada je ulog bio mnogo veći, jer nije bilo popravnog. Portugalci su pali i "orlovi" su odletjeli na Svjetsko prvenstvo. Sada remi ili poraz ne znače kraj, ali je pobjeda ono što približava srpski tim odlasku u Njemačku.

U Beogradu su Mađari odnijeli pobjedu, tako da je to dodatni motiv za srpski tim. "Uzeli su nam sva tri boda kući, mi želimo da ih vratimo. Došli smo da se revanširamo. Ovo su utakmice koje život znače i nose veliku važnost", poručio je Piksi.

KAD I GDJE SE IGRA?

Meč se igra u Budimpešti, na stadionu "Puškaš arena" i počinje od 20.45 časova. Kapacitet stadiona je 67.215 gledalaca i očekuje se da će biti pun.

"Nov stadion, lijep, lijepo je igrati na ovakvim terenima. Očekujem da će biti i dosta naših ljudi na tribinama, domaća publika biće u većini, ali biće i naših. Dosta je blizu Srbije, nadam se dobroj i lijepoj podršci", rekao je Dušan Tadić.

GDJE JE PRENOS

Izvor: MN PRESS

Prenos utakmice iz Budimpešte je na kanalu Arena sport Premijum 1. Kao i uvijek, tekstualni prenos možete da pratite na MONDU.

KOGA ĆE PIKSI IZABRATI?

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Selektor Stojković je na konferenciji za medije uoči utakmice rekao "da već zna tim" koji će igrati protiv Mađarske. Njegov kolega sa klupe Marko Rosi tvrdi da i on zna formaciju i tim "orlova" i da ga jedino muči pozicija Nemanje Gudelja, odnosno da li će biti u veznom redu ili na mjestu štopera.

Ovako bi trebalo da izgleda Piksijev sastav, a očekuje se i promjena formacije:

V. Milinković-Savić - Milenković, Gudelj, Pavlović, Mladenović - Lukić, Maksimović, Živković, S. Milinković-Savić, Tadić - Mitrović.

KO SUDI?

Izvor: Profimedia

Meč u Budimpešti sudiće francuski arbitar Fransoa Letisje (34). On je na FIFA Listi od 2017. godine, a prvi meč reprezentacija bio mu je duel između Bugarske i Bosne i Hercegovine. Nedavno je dijelio pravdu i na meču UEFA Superkupa između Mančester sitija i Sevilje.

ŠTA KAŽE TABELA?

Izvor: MN PRESS

Kada je tabela u pitanju Mađarska i Srbija imaju po 10 bodova, ali Piksijev tim ima meč više. Upravo to je još jedan razlog zbog kog je pobjeda veoma bitna. Crna Gora je treća sa osam poena, dok su Bugarska i Litvanija na začelju sa po dva boda.



Standings provided by Sofascore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC