• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Portugalci već na EURU, ali Martinezu nije do opuštanja u Zenici: Izvešćemo najjači tim!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

„Kad igrate za reprezentaciju Portugala, uvijek morate pobijediti, nije bitno da li ste se već plasirali ili ne“, poručio je selektor Portugala Roberto Martinez pred duel u Zenici.

 Roberto Martinez i Žoao Feliks pred BIH - Portugal Izvor: JOSE SENA GOULAO/LUSA

Savo Milošević debitovao je na klupi BIH pobjedom u Lihtenštajnu, a sada će u Zenici imati daleko teži ispit protiv Portugala koji je u sedam utakmica kvalifikacija za EURO 2024 upisao isto toliko pobjeda.

Na drugoj klupi je Roberto Martinez, koji je pred meč u Zenici rekao da poštuje BIH, ali da je njegova ekipa došla u Zenicu po pobjedu.

"Uvijek poštujemo protivnike. Počeo sam pratiti vaš fudbal na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, zaljubio sam se u jednog igrača, Muhameda Bešića i doveo ga u svoj klub. Vidio sam veliki profesionalizam, a pored toga vi imate i jako mnogo kvaliteta. To je ono što mogu reći o vašem fudbalu, imate igrače poput Džeke, Pjanića, Kolašinca... s druge strane, mi se moramo fokusirati na sebe i svoju igru. Mi smo skromni, nećemo davati velike najave, ali želimo pobijediti", rekao je Martinez.

Portugal se već plasirao na EURO, ali njihov selektor uvjerava da neće dozvoliti opuštanje i da će izvesti u ponedjeljak najjači sastav s kojim raspolaže.

"Kad igrate za reprezentaciju Portugala, uvijek morate pobijediti, nije bitno da li ste se plasirali ili ne. Moraćemo biti oprezni jer se ekipa potrošila u utakmici protiv Slovačke, ali budite sigurni, mi ćemo izvesti najjači tim koji možemo u ovom trenutku. Ovo je sada za nas prilika da se počnemo uigravati za Evropsko prvenstvo, i ja kao selektor sada imam težak zadatak da značajno skratim listu igrača na koje računam na turniru", istakao je Martinez.

Da Portugalci neće "podići ručnu" potvrdio je i fudbaler Barselone Žoao Feliks.

"Portugal je jedna od najboljih reprezentacija na svijetu, pritisak da se dobro igra i pobijedi postoji u svakoj utakmici i sutra će biti isto. Iako smo se već plasirali, moramo pobijediti i igrati dobro, to nam je cilj. BiH je protiv nas odigrala dobar prvi meč, dali smo samo jedan gol u prvom poluvremenu. BiH je dobra reprezentacija, ima dobre igrače, ali i druge se reprezentacije bore i grupa nije tako laka. Mislim da će sutra vaša reprezentacija igrati dobro jer još ima šanse da se plasira na EURO i neće nam biti lako“, rekao je Feliks, koji se osvrnuo i na bh. navijače.

"Znamo da su navijači ludi na pozitivan način. Znamo da će biti velika podrška vašoj reprezentaciji, ali biće i nešto naših navijača, tako da ćemo i mi biti spremni, moramo biti u stanju igrati u ovakvim utakmicama", rekao je fudbaler Barselone.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC