• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesijev saigrač iz Katara "pao" zbog dopinga!

Autor Dušan Ninković

Iskusni argentinski fudbaler Alehandro Gomez, saigrač Lionela Mesija sa Mundijala u Kataru, završava karijeru zbog doping skandala.

 Alehandro Papu Gomez pozitivan na doping Izvor: Heuler Andrey/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jedan od najboljih fudbalera Argentine posljednjih godina Alehandro "Papu" Gomez (35) suspendovan je na dvije godine zbog dopinga, prenosi pouzdani "relevo", koji je i prethodnih sedmica intenzivno pratio sagu oko Mesijevog saigrača sa Mundijala u Kataru 2022.

Prema informacijama koje su stigle do javnosti Gomez je suspendovan jer je njegov test bio pozitivan dok je igrao za Sevilju prethodne sezone, samo nekoliko dana prije početka Svjetskog prvenstva na koje je otišao zbog crne magije?!

Fudbaler koji je nedavno raskinuo ugovor sa španskim klubom, razmišljao je o odlasku u penziju i zatim potpisao za italijansku Moncu u Seriji A sada je praktično primoran da završi karijeru jer je već u poznim igračkim danima. Teško je očekivati da će "Papu" uspjeti da održi svoje telo na potrebno nivou i zadrži formu kada se ima u vidu da ga čekaju dvije godine pauze, a da će imati skoro 38 godina kada bude mogao da se vrati na teren!

Testiranje poznatog fudbalera dogodilo se na treningu Sevilje, a nakon što se ispostavilo da je test pozitivan Alehandro Gomez je izjavio kako je riječ o lijeku za djecu. Navodno, on je zbog prehlade popio sirup koji je prepisan njegovom djetetu i na taj način je u organizam unio nedozvoljene supstance. Ova teorija nije naišla na razumevanje, pa je Gomez dobio dvogodišnju suspenziju koja delimično baca sjenku i na uspjeh Argentine, iako on nije bio previše važan faktor u pohodu na titulu.

Papu Gomez je u karijeri odigrao tek 17 mečeva za reprezentaciju Argentine, iako je već godinama zvučno ime u svijetu fudbala. Debitovao je 2017. godine na prijateljskom meču protiv Singapura i za 70 minuta na terenu upisao je gol i asistenciju. Tokom 2018. i 2019. godine nije nastupao za nacionalni tim, a u 2020. godini odigrao je samo minut za Argnetinu. Tek 2021. godine uspio je da pronađe svoje mjesto u ekipi i da počne redovno da igra u plavo-bijelom dresu.

Sa selekcijom je 2021. godine osvojio Kopa Ameriku, a zatim 2022. godine i Mundijal u Kataru, na kojem je upisao dva nastupa. Zaigrao je u prvom kolu grupne faze protiv Saudijske Arabije i u prvoj rundi nokaut faze protiv Australije. Ujedno, to mu je bio i posljednji nastup za nacionalni tim. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC