• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslije 100 godina - novi "Karađorđe" u Novom Sadu! Vojvodina ima plan, pogledajte kako će izgledati stadion! (FOTO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Vojvodina planira da za 100 godina stadiona "Karađorđe" u Novom Sadu podari novo lice ovom objektu.

 Stadion Karađorđe dobija novi izgled Izvor: DBA Architects

FK Vojvodina će naredne godine proslaviti veliki jubilej, 100 godina stadiona "Karađorđe" na kome nije igrala samo prvih desetak godina svog postojanja. Sada je u javnost izašao i projekat za njegovu rekonstrukciju uz poštovanje svih UEFA standarda. 

Arhitektonska kompanija "DBA Architects" je u javnost pustila detalje ovog projekta koji je predstavljen kao donacija fudbalskom klubu. Nakon konsultacija sa UEFA predstavljena su rješenja koja daju novo lice jednom od najprepoznatljivijih stadiona u državi. 

"Završili smo projekat rekonstrukcije stadiona 'Karađorđe' u Novom Sadu. Prateći listu zahtjeva stručnih organa FSS i zahtjeve inspektora UEFA definisali smo sve potrebne intervencije kako bi postojeći stadion ispunio kriterijume za dobijanje licence stadiona kategorije 4. Prije nekoliko mjeseci imali smo privilegiju da ugostimo čelne ljude UEFA tehničkog sektora sa kojima smo razmijenili iskustva i stavove. Danas smo održali sjajan video poziv na kome smo predstavili rješenja i dobili podršku i saglasnost za ključne detalje i ideje. Projekat sada ulazi u proceduralne aktivnosti, nadamo se i planiranom početku radova."

"Radovi na rekonstrukciji obuhvataju potpuno novu organizaciju zapadne tribine koju karakteriše novi medija sektor koji je do sada nedostajao. Takođe, formiranjem muzeja kluba povezaće se VIP dio i medija sektor. Potpuno novom organizacijom VIP dijela dobijamo po prvi put 'Premium skaj boksove' za korporativnu namjenu, kao i dva nivoa centralnih loža. Sa ovim sadržajima, stadion će imati definitivno najbolji 'hospitaliti' sistem u zemlji. Uz novi tiketing sistem, novi sistem organizacije sjedenja na tribini kao i po prvi put pravilno postavljene toalete i fb servise na tribini dobijamo novi komfor i bezbjednost gledalaca. Uslovi UEFA su vrlo striktno definisani a svaki projekat za sebe predstavlja sublimaciju obimne literature, iskustava i preporuka. Ovim rješenjem, kroz projekat koji je naša donacija FK Vojvodina nadamo se novoj epohi razvoja stadiona koji naredne godine slavi 100 godina postojanja na istoj lokaciji", navodi se u obraćanju firme DBA arhitekts.

Pogledajte kako izgleda ovaj projekat: 

Pročitjajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC