• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener "zmajeva" Nedim Jusufbegović: Eventualni poraz u Luksemburgu ne bi bio tragedija!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nedim Jusufbegović, pomoćnik u stručnom štabu Bosne i Hercegovine, smatra da "zmajevi" nisu favoriti na gostovanju u Luksemburgu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

 nedim Jusufbegović: BiH nije favorit protiv Luksemburga Izvor: FS BiH, nfsbih.ba

Izabranici Save Miloševića će u četvrtak odigrati pretposljednji meč u kvalifikacijama za EURO 2024 na gostovanju u Luksemburgu, da bi tri dana kasnije ugostili Slovačku u Zenici.

Ove utakmice poslužiće selektoru BiH kao priprema za baraž koji je na rasporedu u martu s obzirom da su "zmajevi" izgubili sve šanse da se kroz kvalifikacije nađu na završnom turniru u Njemačkoj.

Pomoćni trener Nedim Jusufbegović u najavi susreta u Luksemburgu dao je veoma zanimljivu izjavu.

"Očekujemo da kroz ove utakmice podignemo svoj nivo igre, pogotovo što se tiče posjeda lopte i tranzicija, a posebno nakon izgubljene lopte. Tako je koncipiran neki rad i trenažni proces. Očekujemo napredak i to je ono na čemu radimo i insistiramo. Smatramo da je Luksemburg ozbiljna reprezentacija sa vrlo ozbiljnim igračima. Ne mislimo da možemo da uđemo u sferu da mislimo da smo mi neki veliki favoriti i da bi eventualni poraz, u tom kontekstu, bio neka tragedija. Svakako da ne radimo da izgubimo niti to želimo, već suprotno i da se nametnemo pripremajući se za baraž, kao i da vidimo neke nove igrače. Naravno, svima nam je u mislima pozitivan rezultat i da ga ostvarimo na način na koji želimo", rekao je Jusufbegović.

Prema njegovim riječima, Luksemburg više nije ona ekipa od prije 10 godina.

"Svjesni smo njihove ozbiljnosti, ekipa koja je protiv Slovačke dominirala 60-70 minuta, ako ne kroz čitavu utakmicu. Prema tome, svako potcjenjivanje zbog imena i neke prošlosti ne dolazi u obzir i nije realno. Odnos snaga je prilično izjednačen", istakao je nekadašnji trener Veleža i potvrdio da je "otpao" i defanzivac Atalante Sead Kolašinac za predstojeće mečeve.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC