• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog njega Srbi EURO 2000 pamte kao košmar! Razbio Piksija i ekipu, bio paklen napadač, ali kao trener... Ne ide!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Čuveni Holanđanin dobio otkaz.

 Patrik Klajvert otpušten sa klupe Adane Izvor: MN PRESS

Legendarni holandski fudbaler Patrik Klajvert (47) dobio je otkaz u Turskoj, gdje je bio trener Adana Demirspora. Na klupi tog tima on nije uspio da spriječi krizu ekipe, koja je u posljednjih šest utakmica pobijedila samo jednom i rastali su se tako što je ostavio tim na petom mjestu tabele.

"Hvala gospodinu Klajvertu i njegovom stručnom štabu na doprinosu našem klubu i želimo mu uspjeh u nastavku karijere", saopšteno je.

Nekadašnji as Ajaksa i Barselone ostao je duboko urezan u sjećanje navijačima srpske reprezentacije, jer je u posljednjoj utakmici "plavih" na evropskim prvenstvima, u četvrtfinalu 2000, dao čak tri gola u pobjedi Holandije 6:1 protiv SR Jugoslavije.

U međuvremenu, on je 2008. nakon velike igračke karijere (Ajaks, Milan, Barselona...) postao trener, kao pomoćnik Luja Van Gala u AZ Alkmaru, zadužen za napadače. Potom je 2010. kratko bio dio stručnog štaba sadašnjeg menadžera Totenhema Ejndža Postekoglua u Australiji, u klubu Brizbejn Rour. Nakon toga se vratio u Bredu, gdje je takođe radio sa napadačima, a od sezone 2011/12 vodio je mladi tim Tventea. Potom je bio asistent Luju Van Galu na klupi reprezentacije Holandije, pa je samostalno vodio reprezentaciju Kurasaaa, pa mladi tim Ajaksa, pa je bio pomoćnik u stručnom štabu Kameruna, pa je opet vodio Kurasao... I potom je preuzeo Adanu, na kraju prošle sezone.

Njegov sin Džastin Klajvert bio je veliki talenat Ajaksa, član Rome i povremeni reprezentativac Holandije, ali nije ni izbliza dostigao visine na kojima je igrao njegov otac. Klajvert junior igrao je i za RB Lajpcig, Nicu i Valensiju, a sada je član Bornmuta. I njegov otac, Patrik Klajvert, takođe je igrao u Premijer ligi, jer je nosio dres Njukasla u sezoni 2004/05.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC