• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otišao za arapskim novcem, pa se pokajao! Bivši igrač Zvezde pobjegao glavom bez obzira

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Srđan Spiridonović otkrio zašto je otišao iz Saudijske Arabije poslije samo nekoliko mjeseci uprkos dobrim finansijskim uslovima.

 Srđan Spiridonović se pokajao što je otišao u Saudijsku Arabiju Izvor: A. K./ATAIMAGES

Austrijski fudbaler Srđan Spiridonović otišao je ljetos u saudijski Hadžer - i otvoreno priznao da je to zbog novca - da bi samo nekoliko mjeseci kasnije raskinuo ugovor sa ovim klubom. Odigrao je tek osam utakmica do početka oktobra, a potom su već ušli u pregovore oko raskida ugovora, da bi se "Spidi" sada za austrijske medije požalio da je pogriješio što je uopšte odlazio u takvu sredinu.

"Ne vrijedi tog novca, ne meni, ne više. Kako je vrijeme prolazilo nisam više to mogao da podnesem", rekao je Spiridonović za austrijski "Krone" i dodao da je jedan od razloga odlaska velika vrućina u vrijeme treninga i utakmice, hrana... 

"Zaista sam uživao u jelima, ali za razliku od Evrope nedostajala mi je raznovrsnost. A vrućina ne može riječima da se opiše. Onda zato ideš u krevet vrlo kasno i spavaš do podneva. Psihički samo bio vrlo umoran. Jedeš, spavaš, treniraš, gledaš TV. Tako mi je izgledao svaki dan, prilično dosadno. Život tamo jednostavno nije za mene", objasnio je Spiridonović koji je rekao da jednostavno nije mogao da se privikne na takav stil života.

Ali, ima nešto i do fudbala, koji nije ni blzu sve "većeg glamura" prve lige u kojoj su Ronaldo, Nejmar i drugi: "Sve se prihvata vrlo opušteno, nema stresa ni pritiska. Nema ni discipline ni ambicije na treningu. Za mene neobjašnjivo i neobično. Osjećao sam se kao da igram sa amaterima, ljudima koji se fudbalom bave iz hobija. I brzo sam izgubio interesovanje jer žive u svom svijetu."

Spiridonović je inače tokom karijere igrao za Austriju iz Beča, Vićencu, Mesinu, Admiru Vaker, Panionios, Pogon, Crvenu zvezdu, a potom je ošao na pozajmice iz nje u Gečnlerbirligi i Atromitos. Poslije raskida ugovora bio je jedno vrijeme bez kluba, da bi potom otišao u litvanski Žalgiris, a odatle u Saudijsku Arabiju, dok je sada u potrazi za novom sredinom gdje će imati bolje uslove za život. Finansijski teško da će bolje proći.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC