• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miloš Degenek treći put odlazi iz Zvezde!

Autor Dušan Ninković

Iskusni defanzivac i reprezentativac Australije napustiće Crvenu zvezdu.

 Miloš Degenek treći put odlazi iz Zvezde! Izvor: Profimedia/Matteo Cogliati / Hans Lucas

Crvena zvezda je promijenila trenera na kraju jesenjeg dijela prvenstva, a očigledno je da će u proljećni dio prvenstva i sa izmjenama u igračkom kadru. Jedan od onih koji su blizu odlaska sa stadiona "Rajko Mitić" jeste iskusni defanzivac Miloš Degenek, koji bi mogao i po treći put da razduži crveno-bijelu opremu!

Kako prenosi "MozzartSport", za Degeneka je zainteresovan Miloš Milojević, trener koji je prethodne sezone sjedio na klupi Crvene zvezde. Osvajač duple krune sa srpskim timom spreman je da ponudi Degeneku ugovor u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje bi se reprezentativac Australije u dresu Al Vasla borio za šampionsku titulu.

Čak ni dolazak Vladana Milojevića u Crvenu zvezdu ne mora da znači promjenu statusa iskusnog defanzivca - Degenek je tokom jeseni odigrao samo osam mečeva, odnosno oko 400 minuta fudbala i jasno je da nije u prvom planu. Prije njega su ulogu na štoperskim pozicijama imali kapiten Aleksandar Dragović, talentovani Naser Điga i oporavljeni Uroš Spajić. Iako ga je Barak Bahar tražio zbog toga što može da pokrije i mjesto desnog beka, utakmica protiv Voždovca i greške iskusnog defanzivca uticale su na njegovo sklanjanje iz tima, pa mu je treći mandat ujedno i najmanje uspješan u Zvezdi, za koju je ukupno odigrao 140 mečeva!

Miloš Degenek rođen je u Kninu, a zajedno sa porodicom je tokom "Oluje" napustio rodnu kuću. Kratko je živio u Srbiji, a zatim se čitava familija preselila u Australiju čiji je Miloš Degenek reprezentativac kasnije postao. Nakon igranja za dvije mlađe selekcije i nekoliko nastupa za reprezentaciju Srbije do 19 godina, Degenek je upisao čak 44 meča za seniorski tim Australije.

Klupsku karijeru počeo je u lokalnim klubovima, zatim je igrao i za tim koji je projekat Fudbalskog saveza Australije, gdje ga je primijetio Štutgart. Nakon igranja za rezervni tim slavnog njemačkog kluba i nastupa za Minhen 1860, Degenek se preselio u Aziju i u Japanu je nosio dres Jokohama Marinosa. Uslijedio je prvi mandat u Crvenoj zvezdi, zatim odlazak u Al Hilal, pa drugi mandat u Beogradu i američki Kolumbus Kru prije nego što je treći put obukao dres crveno-bijelih.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC