• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dali mu 100 miliona godišnje, sad moli da ga puste: Propada projekat Saudijske Arabije, Benzema bježi glavom bez obzira!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Karim Benzema je tražio da napusti Saudijsku Arabiju poslije samo šest mjeseci.

 Karim Benzema želi da napusti Saudijsku Arabiju Izvor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Džordan Henderson je "pobjegao" poslije samo šest mjeseci iz Saudijske Arabije, a vrlo je moguće da će mu se u tome pridružiti i Karim Benzema. Iako se činilo da će Benzema biti jedno od zaštitnih lica projekta, kako zbog osvojene "Zlatne lopte" iz 2022, potom svoje popularnosti u arapskom svijetu, ali i zbog plate od 100 miliona evra godišnje, čini se da je došlo vrijeme za rastanak pošto je to nagoviješteno već nekoliko nedjelja ranije.

Benzema je nestao sa društvenih mreža i nije se pojavio na pripremama Al Itihada za nastavak sezone, a iako su u Saudijskoj Arabiji spuštali tenzije i govorili da će biti sve u redu - ipak nije tako. Francuska agencija "AFP" objavila je danas informaciju da je Benzema pitao Al Itihad da ode ove zime, makar na pozajmicu.

Htjeli su iz Al Itihada da ga pozajme u neki od drugih klubova Saudijske Arabije, gdje bi mu se možda malo više dopalo, međutim Benzema nije htio ni da čuje. Želi povratak u Evropu i to zbog toga što "ne može da pruži maksimum zbog pritiska". Navodno je zato tražio da ide u sredinu koja mu više odgovara, pa se tako najviše priča o njegovom nekadašnjem klubu Lionu, koji igra baš loše ove sezone i zauzima tek 16. mjesto.

Prethodno se pričalo i o interesovanju Čelsija, kome očajnički nedostaje napadač, dok nije zgoreg pomisliti i da bi Real Madrid mogao da bude zainteresovan za Benzemu jer poslije njegovog odlaska nisu doveli adekvatnu zamjenu. Ali, pitanje je da li bi to bilo prihvatljivo Arapima.

Izvor: Eurasia Sport Images / imago sportfotodienst / Profimedia

Benzema je po dolasku u Al Itihad odigrao 20 utakmica i na njima je postigao 12 golova i zabilježio je još pet asistencija, ali četa Marsela Galjarda zauzima tek sedmo mjesto i zato je francuski napadač najviše na udaru. Pritisak o kome je govorio nije nikakva slučajnost, fanatični navijači iz Saudijske Arabije ne praštaju svojim igračima "prosječne igre" i žele od njih da vide najbolji mogući fudbal, što očigledno nisu pomislili i oni koji su došli po "laku lovu".

Sve je više nezadovoljstva među strancima koji su došli za veliki novac, pa je pored Hendersona i Benzeme, glas digao skoro i Emerik Laport koji je govorio i da uslovi za život u Saudijskoj Arabiji nisu dobri.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC