• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Reprezentativac Ukrajine o baražu za EURO 2024: BiH ima dobru ekipu, biće teško ali imamo cilj

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbaler belgijskog Vesterloa i selekcije Ukrajine Sergej Sidorčuk pohvalno je govorio o Bosni i Hercegovini, koja je protivnik njegovog tima u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

 Sergej Sidorčuk o baražu protiv BiH Izvor: Shutterstock

Ukrajinci će u polufinalu baraža za plasman na EURO 2024 gostovati na zeničkom "Bilinom polju" i pokušaće da se nađu na završnom turniru u Njemačkoj ovog ljeta.

To prema mišljenju Sergeja Sidorčuka, koji je iz kijevskog Dinama prešao u Vesterlo, neće biti nimalo lagan zadatak.

Na pitanje, šta je strašnije, protivnik ili rani termin dogiravanja, Sidorčuk je odgovorio da je najveći problem to što se reprezentativci Ukrajine nisu vidjeli pola godine.

"Činjenica da se nismo vidjeli šest mjeseci. A mi zapravo imamo reprezentaciju - predstavnike desetaka različitih klubova, raznih prvenstava, sve to još treba dovesti pod zajednički nazivnik... Biće to ozbiljan zadatak", rekao je fudbaler Vesterloa, koji o "zmajevima" ima izuzetno pozitivno mišljenje.

"Što se tiče BiH, oni su dobra ekipa. Savršeno razumijemo koliko će biti teško na tom gostovanju. Bili smo tu i ranije, a ovo su teške utakmice - ne samo zbog dobrog protivnika, nego i zbog strastvenih navijača koji su punopravni akteri utakmice. Ali, mi imamo cilj. Reprezentacija Ukrajine jako želi obradovati naše navijače odlaskom na Evropsko prvenstvo, koje nekima može biti posljednje, a mnogima prvo učešće. Dakle, vrijedi se boriti", rekao je Sidorčuk u intervjuu za "Ukrofudbal".

Polufinalni meč baraža između BiH i Ukrajine igra se 21. marta s početkom u 20.45 časova, a pobjednik će igrati finale za plasman u Njemačku protiv boljeg iz duela između Izraela i Islanda.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC